bannerPos

Protein fra muslinger kan hjælpe øko-kyllingeproduktion

Foto: Colourbox

Henning K. Andersen

19-04-2019 08:00

For at leve op til de nye EU-krav om at al foder til økologisk produktion også skal være økologisk, kan muslinger fremover blive en løsningsmodel.

Sådan lyder det fra DTU, hvor forskere har fundet en metode til at lave økologisk kyllingefoder ud af muslinger, både af selve muslingerne men også af skaller.

- Med muslinger kan vi slå to fluer med et smæk: Dels producere proteinrigt øko-foder, dels gavne vandkvaliteten, fordi muslinger lever af alger og er med til at rense vandet for kvælstof og mindske risikoen for iltsvind, fortæller Nina Gringer, adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet, til Jyllands-Posten.

- I vores MuMiPro-projekt, der løber frem til 2021, er vi godt på vej med at udvikle rentable metoder til at udvinde proteiner af muslinger. Og vi taler ikke kun om selve muslingekødet, for til fjerkræsfoder er det også fint at bruge nogle af skallerne, da høns har brug for calcium. Der er dog grænser for, hvor mange skaller vi kan komme i, for proteinindholdet skal helst ligge omkring 55 procent for at være interessant for hønseavlerne, forklarer hun videre.

Tiltaget er det nyeste indenfor forskningen af bæredygtighed indenfor fødevareproduktionen.

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next