bannerPos

Protein fra muslinger kan hjælpe øko-kyllingeproduktion

Foto: Colourbox

Henning K. Andersen

19-04-2019 08:00

For at leve op til de nye EU-krav om at al foder til økologisk produktion også skal være økologisk, kan muslinger fremover blive en løsningsmodel.

Sådan lyder det fra DTU, hvor forskere har fundet en metode til at lave økologisk kyllingefoder ud af muslinger, både af selve muslingerne men også af skaller.

- Med muslinger kan vi slå to fluer med et smæk: Dels producere proteinrigt øko-foder, dels gavne vandkvaliteten, fordi muslinger lever af alger og er med til at rense vandet for kvælstof og mindske risikoen for iltsvind, fortæller Nina Gringer, adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet, til Jyllands-Posten.

- I vores MuMiPro-projekt, der løber frem til 2021, er vi godt på vej med at udvikle rentable metoder til at udvinde proteiner af muslinger. Og vi taler ikke kun om selve muslingekødet, for til fjerkræsfoder er det også fint at bruge nogle af skallerne, da høns har brug for calcium. Der er dog grænser for, hvor mange skaller vi kan komme i, for proteinindholdet skal helst ligge omkring 55 procent for at være interessant for hønseavlerne, forklarer hun videre.

Tiltaget er det nyeste indenfor forskningen af bæredygtighed indenfor fødevareproduktionen.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next