bannerPos

Protein fra muslinger kan hjælpe øko-kyllingeproduktion

Foto: Colourbox

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-04-2019 08:00

For at leve op til de nye EU-krav om at al foder til økologisk produktion også skal være økologisk, kan muslinger fremover blive en løsningsmodel.

Sådan lyder det fra DTU, hvor forskere har fundet en metode til at lave økologisk kyllingefoder ud af muslinger, både af selve muslingerne men også af skaller.

- Med muslinger kan vi slå to fluer med et smæk: Dels producere proteinrigt øko-foder, dels gavne vandkvaliteten, fordi muslinger lever af alger og er med til at rense vandet for kvælstof og mindske risikoen for iltsvind, fortæller Nina Gringer, adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet, til Jyllands-Posten.

- I vores MuMiPro-projekt, der løber frem til 2021, er vi godt på vej med at udvikle rentable metoder til at udvinde proteiner af muslinger. Og vi taler ikke kun om selve muslingekødet, for til fjerkræsfoder er det også fint at bruge nogle af skallerne, da høns har brug for calcium. Der er dog grænser for, hvor mange skaller vi kan komme i, for proteinindholdet skal helst ligge omkring 55 procent for at være interessant for hønseavlerne, forklarer hun videre.

Tiltaget er det nyeste indenfor forskningen af bæredygtighed indenfor fødevareproduktionen.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next