Protein fra muslinger kan hjælpe øko-kyllingeproduktion

For at leve op til de nye EU-krav om at al foder til økologisk produktion også skal være økologisk, kan muslinger fremover blive en løsningsmodel.

Sådan lyder det fra DTU, hvor forskere har fundet en metode til at lave økologisk kyllingefoder ud af muslinger, både af selve muslingerne men også af skaller.

- Med muslinger kan vi slå to fluer med et smæk: Dels producere proteinrigt øko-foder, dels gavne vandkvaliteten, fordi muslinger lever af alger og er med til at rense vandet for kvælstof og mindske risikoen for iltsvind, fortæller Nina Gringer, adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet, til Jyllands-Posten.

- I vores MuMiPro-projekt, der løber frem til 2021, er vi godt på vej med at udvikle rentable metoder til at udvinde proteiner af muslinger. Og vi taler ikke kun om selve muslingekødet, for til fjerkræsfoder er det også fint at bruge nogle af skallerne, da høns har brug for calcium. Der er dog grænser for, hvor mange skaller vi kan komme i, for proteinindholdet skal helst ligge omkring 55 procent for at være interessant for hønseavlerne, forklarer hun videre.

Tiltaget er det nyeste indenfor forskningen af bæredygtighed indenfor fødevareproduktionen.

Læs også

Nyt tilfælde af fugleinfluenza
Brasilien ønsker at eksportere mere til Rusland
Ukraine genoptager delvist fjerkræeksport til EU
Brasiliansk fjerkræeksport faldt med 4,7 procent
- Danmark er et epicenter for fugleinfluenza
Ny kalkunbesætning aflives torsdag