Grillforbud halverede overskud
Sidste års tørre sommer brænder igennem på regnskabet fra Gråsten Fjerkræ.
Den varme og tørre sommer i 2018 har sat sine spor i det årsregnskab, som Gråsten Fjerkræ offentliggjorde i går. Hedebølgen resulterede i et landsdækkende forbud mod brug af åben ild og grill, og det ødelagde totalt salget af pølser og marinerede fjerkræprodukter, lyder det fra virksomheden.
Gråsten Fjerkræ kom ud af 2018 med et overskud på godt 600.000 kroner mod et overskud på 1,3 millioner i 2017. Bruttofortjenesten blev på 5,1 millioner mod 5,9 million i 2017. Selskabets egenkapital er på 4,6 millioner, lyder det i en meddelelse.
Venter stigende salg
Koncernen, der også omfatter selskabet Eurodan Poultry, som markedsfører franske fjerkræspecialiteter under navnet Label Danois, beskæftigede i 2018 cirka 20 medarbejdere. Hertil kommer omkring 250 medarbejdere på de gårde og slagterier, som man samarbejder med.
- Det var ikke blot forbuddet mod brug af åben ild og grill, der har påvirket regnskabet. Hedebølgen gav også landmændene en dårlig høst, og det betød meget høje kornpriser. Når vi tager det i betragtning, må vi dog alt i alt være tilfredse med resultatet, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.
Danskernes stigende interesse for økologi, sunde og klimavenlige fødevarer gør, at Gunder P. Jensen venter et stigende salg af fjerkræ-produkter i 2019.
laj