Viking-medlemmer får penge retur

2021 var et godt år for VikingDanmark, der sender en del af overskuddet på 26 millioner kroner tilbage til medlemmerne.

2021 var trods corona og en usikker verden et godt år for VikingDanmark. Det afspejler sig i regnskabet. VikingDanmark kom således ud af 2021 med et overskud på 26 millioner kroner.

Pengene kommer imidlertid ikke til at ligge på kistebunden særligt længe. VikingDanmark er ejet af sine medlemmer, de danske kvægbrugere, og bestyrelsen har besluttet, at en del af overskuddet skal udbetales til netop dem.

- Vi er ikke sat i verden for at lave en større egenkapital for VikingDanmark. Vi skal skabe værdi til vores medlemmer, påpeger bestyrelsesformand Anders Levring og tilføjer:

- VikingDanmark går hvert år efter at lave et resultat, der balancerer. Vi mener, at pengene ligger bedst ude hos landmændene.

Vækst på alle forretningsben

2021 har vist vækst på alle Vikings forretningsben og især strategien med flere forskellige forretningsområder, omkring medlemmerne og deres kvægbedrifter, viser nu sin styrke.

- Vi er en forening, der har styr på vores omkostninger, og vi er en forening, der er i stand til at levere et godt resultat ud af driften alene. Det er virkelig godt gået og bemærkelsesværdigt, siger Anders Levring.

Han oplyser, at det samlede beløb, der tilbagebetales, er 8,6 millioner kroner, og beløbet til den enkelte kvægbruger afhænger af, hvor meget vedkommende har købt sæd og insemineringsservice for.

Læs også