Efter Svarer-rapport: Erik lukker sin svineproduktion

- 1. maj stopper vi med at løbe søerne, og om et år har vi ikke en eneste gris tilbage. Den konsekvens har formanden for DanskHalm og hans familie taget af udspillet fra Svarer-udvalget omkring en kommende CO2-afgift.

- Vi stopper med svineproduktionen.

Det fortalte Erik Engholm Poulsen, formand for DanskHalm på foreningens generalforsamling i går.

Sammen med sin familie driver han en ejendom ved Hadsten med 300 søer og produktion af slagtesvin i full-line-produktion, men det er altså snart slut.

For den onsdag, Svarer-rapporten udkom, besluttede familien, at nu skulle det være slut.

- Den 1. maj stopper vi med at løbe søer. Og det betyder, at om et år, så har vi ikke en eneste gris tilbage mere, for så har vi slagtet den sidste gris.

Vil ikke trækkes igennem det

- Ja, vi stopper, for vi vil ikke trækkes igennem det her, og hvad det vil betyde for vores svineproduktion.

Til avisen forklarede Erik Engholm Poulsen, at han vil trappe ned i både stald og mark, og formentlig kun beholde lidt kødkvæg til naturpleje.

Erik Engholm Poulsen mener ikke, at han bliver den eneste husdyrproducent, der tager den beslutning, og han er spændt på, hvor store konsekvenser den kommende CO2-afgift får generelt for landbruget men for husdyrbruget især og ikke mindst for kvægfolket.

- Men det kan jo være, det fremadrettet er nogle andre ting, der skal spises af mennesker i stedet for (landbrugsprodukter, red.).

Læs også