bannerPos

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Senere i år bliver der lavet et åbent hus-arrangement, hvor interesserede kan kigge et minivådområde efter i sømmene, fortalte oplandskonsulent Anders Lehnhardt på deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjords årsmøde.
07-07-2020 09:32

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Povl Lund startede med at byde velkommen og fortalte kort om bedriften, og efter velkomsten var der rundtur i markerne, hvor planteavlskonsulent Søren Jepsen, Landbo Limfjord, fortalte om afgrøderne og bekæmpelse af ukrudtsarter. Det var også Søren, der senere gik en tur i kemiskabet og fortalte om kemitjek og bekæmpelsesmiddelautorisation. 

- Den nye lov betyder, at landmanden udover at have sprøjtekursus også skal registreres i en database, hvis han vil købe bekæmpelsesmidler,” fortalte Søren Jepsen, og opfordrede deltagerne i mødet til at få sig registreret. 

- I kan registrere jer elektronisk, men kan I ikke få det til at virke, så er I velkommen til at tage kontakt til os på planteavlskontoret, tilbød han og anbefalede samtidig, at man bruger app’en KemiTjek, som hele tiden er opdateret og en hjælp til at undgå bøder for opbevaring af udgåede midler.

På årsmødet fortalte oplandskonsulent Anders Lehnhardt, Landbo Limfjord, om etableringen og effekten af minivådområder. 

- Vi er ved at planlægge et »åbent hus« arrangement til efteråret, hvor man kan komme ud og se et etableret minivådområde. Så hvis du overvejer at etablere et minivådområder, vil her blive en chance for ved selvsyn at se, hvordan et minivådområde ser ud og fungerer., sagde oplandskonsulenten. 

Hvornår arrangementet finder sted, vil senere blive annonceret.

Under kaffen blev der afholdt generalforsamling, hvor formand Sejr Bisgaard berettede om årets løb – afholdte arrangementer og det politiske arbejde. Der var genvalg til Sejr Bisgaard, Povl Lund og Jørgen Lauridsen, og inden udvalget gik hjem, havde det konstitueret sig med Sejr Bisgaard til formand og Michael Kristensen til næstformand.

hka
 

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next