bannerPos

Nybyggeri satte gang i et generationsskifte

Da Arne Overgaard overbeviste sin far Poul Overgaard om, at han havde tænkt sig at overtage farens produktion af slagtesvin, begyndte planerne om et I/S og en ny stald. En udvidet produktion på godt 16.000 slagtesvin skulle nemlig sikre en økonomi, hvor Arne Overgaard kan ansætte en hjælper, når hans far går på pension. Foto: Ditte Birkebæk Jensen
10-10-2019 10:11

EU’s tilskudsformål om at sikre landbrugets fremtid har hjulpet far og søn, Poul og Arne Overgaard, med at indlede et generationsskifte.

Med et tilskud på to millioner kroner fra en EU-støtteordning byggede Poul Overgaard en ny slagtesvinestald på 2.409 stipladser ved Thisted, inden det længe ønskede I/S mellem far og søn blev en realitet.

Sønnen Arne Overgaard erkender, at det kræver is i maven at overtage bedriften, der producerer knap 16.000 slagtesvin årligt og er med 120 hektar planteavl.

- Det er en stor risiko at tage, men omvendt hvis man vil det, som jeg vil, så kræver det også, at du ofrer noget selv, og at du tror på, at det kan lade sig gøre ligegyldigt hvad, siger han.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next