bannerPos

Nybyggeri satte gang i et generationsskifte

Da Arne Overgaard overbeviste sin far Poul Overgaard om, at han havde tænkt sig at overtage farens produktion af slagtesvin, begyndte planerne om et I/S og en ny stald. En udvidet produktion på godt 16.000 slagtesvin skulle nemlig sikre en økonomi, hvor Arne Overgaard kan ansætte en hjælper, når hans far går på pension. Foto: Ditte Birkebæk Jensen

Redaktionen

10-10-2019 10:11

EU’s tilskudsformål om at sikre landbrugets fremtid har hjulpet far og søn, Poul og Arne Overgaard, med at indlede et generationsskifte.

Med et tilskud på to millioner kroner fra en EU-støtteordning byggede Poul Overgaard en ny slagtesvinestald på 2.409 stipladser ved Thisted, inden det længe ønskede I/S mellem far og søn blev en realitet.

Sønnen Arne Overgaard erkender, at det kræver is i maven at overtage bedriften, der producerer knap 16.000 slagtesvin årligt og er med 120 hektar planteavl.

- Det er en stor risiko at tage, men omvendt hvis man vil det, som jeg vil, så kræver det også, at du ofrer noget selv, og at du tror på, at det kan lade sig gøre ligegyldigt hvad, siger han.

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next