Fra Vildbjerg til São Paulo: Dyrker 2.000 hektar sukkerrør for at lave en dansk snapse-type
Martin og Peter Gudmons oldefar savnede meget dansk aquavit, efter at han var udvandret fra Vestjylland til Brasilien. – Så han begyndte at eksperimentere med at destillere alkohol fra sukkerrør og kaldte det cachaca, fortæller Peter Gudmon. I dag er cachaca verdens 3. mest solgte spiritus. Vi besøger brødrenes kæmpefarm med dansk flag ved indkørslen.

Indkørslen til brødrenes Capuava-farm prydes af det danske flag. Og ikke kun fordi Effektivt Landbrug kommer på besøg. Fotos: Jørgen P. Jensen
Tage Christian Matthiessen er fra Vildbjerg i Vestjylland.
Han er frisk på at arbejde i udlandet og er taget til Brasilien, hvor han efter lidt forskellige jobs som tømrer får tilbudt arbejde på gården São Pedro, der ligger et par timers kørsel nord for São Paulo og ejes af João Rehder – der viser sig at blive hans kommende svigerfar.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her