- Jeg er fremtidens landmand herude på Azoerne

I modsætning til andre mælkeproducenter, som Effektivt Landbrug har besøgt på øerne i Atlanterhavet, er Sergio Ferreikas første ønske ikke nødvendigvis en højere afregningspris for mælken.

Malkegraven og mælketanken udgør den største malkestald på en kvægbedrift på Azoerne. Der er plads til 2 x 20 køer i malkestalden ad gangen. Effektivt Landbrug var i sidste uge på besøg på Azoerne hos blandt andet mælkeproducent Sergio Ferreika (th) sammen med de lokale repræsentanter for det danske firma Novadan, Kolding, som sælger desinfektion til blandt andet mejeribruget og mælkeproducenter. Opdræt på Sergio Ferreikas stalde. Dyrene kommer - i modsætning til det meste kvæg på Azoerne - ikke ud på græs dagligt. Flere gange dagligt hentes der frisk græs til køerne med traktor. Der holdes klar til endnu et læs frisk græs direkte fra marken til køerne. - Mange mælkeproducenter her på Azoerne har ikke råd til de mest nødvendige investeringer, vurderer Sergio Ferreika, der selv har øernes største malkestaldanlæg.

Vi er i Azoernes største malkestald.

Her er plads til 40 køer samtidig i den højmoderne sildebensmalkestald, der deler tag med den store, åbne løsdriftstald, hvor der lige nu går 270 malkekøer plus opdræt.

Der er også en feedlot med kødkvæg på farmen – i alt er der over 800 dyr.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også