Her malkes 913.000 kg mælk – hver dag

Gården tilhører det saudiske mejeriselskab Almarai. Og mejeriselskabet har yderligere seks gårde lige i nærheden, hver med tilsvarende store mælkeproduktioner fra tilsammen over 100.000 holstein køer.

Effektivt Landbrug besøgte for få dage siden én af verdens største mælkeproducenter, som ligger i et stort oase-område en times kørsel syd for Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh.

Turen dertil går gennem ørken og atter ørken.

I sig selv et ret vanvittigt sted at lægge en produktion, der dagligt kræver masser af vand og tusinder af tons grovfoder, da flere andre store saudiske mejeriselskaber også har store gårde i samme område.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Kvæg- og malkestalde

Valget af staldsystemer er afgørende for både produktivitet og dyrevelfærd i landbrugsdrift. Læs mere om emnet, og bliv inspireret af andres arbejdsgange og implementering af teknologier og automatiseringer.

Læs mere her

Læs også