11.000 hollandske landmænd vil ikke slås – men samarbejde med regeringen

- Det er ikke kun regeringen og befolkningen, der ønsker forandringer. Vi kan også se ændringer i klima og miljø, som gør, at vi ikke bare kan forlange at forblive uændret, siger mælkeproducent Alex Datema, der er formand for organisationen BoerenNatur. Faktisk roser han den hollandske regering for at have afsat ikke mindre end 200 milliarder danske kroner til at hjælpe det hollandske landbrug til en omstilling.

Er alle hollandske landmænd nu på barrikaderne for at kæmpe mod regeringen og EU's miljøkrav igennem den skrappe landmands-protestorganisation Farmers Defence Force (FDF) – som beskrevet de sidste par uger her i Effektivt Landbrug? FDF er nemlig hurtigvoksende i medlemstal og har nu over 5.000 vrede landmænd.

Nej, der er faktisk større tilslutning til landmandsorganisationer, der ser vejen frem gennem samarbejde med den hollandske stat i udvikling af mere natur i Holland.

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også