Den amerikanske landbrugsminister lover friere forhold for farmerne

Mindre regulering, flere veje og en national kvotestyring af mælk var blandt ønskerne, da landbrugsministeren mødte op på World Ag Expo i Californien.

Overfor Effektivt Landbrug udtrykte den amerikanske landbrugsminister ikke nogen særlig bekymring for, at glyphosat skulle blive forbudt at bruge for de amerikanske farmere på trods af, at staten Californien netop har krævet glyphosat mærket som eventuelt kræftfremkaldende. Foto: Jørgen P. Jensen.

Som den foreløbige eneste stat i USA har myndighederne i Californien stillet krav om at glyphosat-sprøjtemidler fremover skal indeholde en advarsel på sin etikette om, at midlet kan give kræft.De amerikanske landbrugsorganisationer frygter nu, at det er en glidebane ned mod, at glyphosat til sidst forbydes i hele USA.- Vi skal have unødvendig regulering fjernet, var den amerikanske landbrugsminister Sonny Perdues svar til Effektivt Landbrug på spørgsmålet om, hvorvidt han vil standse dette krav om en særadvarsel på glyphosat.- Vi har oprettet en hjemmeside med en lang liste af regler og begrænsninger, som alle kan gå ind på og begrunde, hvorfor hver enkelt regel bør fjernes, var landbrugsministerens videre svar.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også