Goodvalley fastholder sine forventninger til 2020 trods corona-hug

Selvom omsætningen er faldet med 9 procent i andet kvartal, fastholder det danske storlandbrug Goodvalley A/S sine forventninger til hele året.

Trods omsætningsfald på grund af PRRS i en besætning i Rusland og lavere svinepriser som følge af corona fastholder det danske aktielandbrug Goodvalley sine forventninger til 2020.

Omsætningen faldt i andet kvartal med 9 procent fra 385 millioner kroner sidste år til 352 millioner kroner i år. Et fald på 9 procent.

Goodvalleys ledelse udtrykker i kvartalsregnskabet tilfredshed med, at det er lykkedes selskabet at bevare indtjening og en god drift i virksomheden trods udfordringerne i markedet.

Selskabets justerede driftsresultat, EBITDA, faldt i kvartalet med otte millioner kroner, fra 77 millioner i andet kvartal sidste år, til 69 millioner kroner nu.

Alligevel fastholder selskabet udsigterne for hele 2020, hvor omsætningen forventes at lande et sted mellem 1,65 og 1,75 milliarder kroner.

Svineprisfald

Goodvalley forventer et justeret driftsresultat på mellem 320 og 380 millioner kroner.

- Udsigterne for 2020 er nu baseret på en gennemsnitlig markedspris for levende svin på 12,35 kroner pr. kg slagtegris (tidligere 12,90 kroner) og en fodringspris på 1,67 kroner pr. kilo i svineafdelingen (tidligere 1,65 kroner) og forventninger til markedsstabilisering i andet halvår, lyder det fra ledelsen i kvartalsregnskabet.

mip

 

 

Fakta om Goodvalley A/S

  • 35 svinefarme, 2 kvæggårde og biogasanlæg i Polen, Ukraine og Rusland

  • 2. største svineproducent i Polen og Ukraine.

  • Eget slagteri i Polen

  • Dyrker afgrøder i Polen, Ukraine og Rusland - korn til foder, ensilage til biogasproduktion og oliefrø til eksternt salg

  • Forsyner egne svinebedrifter med elektricitet og opvarmning

  • Eksternt salg af elektricitet og opvarmning

  •  Hovedparten af aktierne i selskabet ejes af 170 landmænd, m.v.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs også