Ultralave lønninger gør Hviderusland interessant for udenlandske investorer

Den hviderussiske advokat Maksim Salahub var i denne uge i København for at fortælle potentielle danske investorer, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de vil investere i landet, der i dag ellers er mest kendt for at huse en af Europas mest kontroversielle præsidenter.

Har man pengene, og tør man ikke mindst tage chancen, så kan der være penge at hente ved at investere i landbrug i Hviderusland. Her er lønningerne nemlig så lave, at det ikke er noget problem at holde omkostningerne nede. Til gengæld skal man dog også være klar til at indgå en aftale om partnerskab med Europas måske mest kontroversielle præsident, Aleksandr Lukasjenko.Effektivt Landbrug var med, da den hviderussiske advokat Maksim Salahub i København hos det danske advokatfirma Mazanti-Andersen Korsø Jensen i denne uge fortalte en række mulige danske investorer, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de overvejer at kaste deres penge efter skov- eller landbrug i landet, der ofte bliver henvist til som Europas sidste diktatur.- Ja, vi har en interessant præsident. Han har haft magten i 24 år, og jeg er vokset op med ham. Men med mine partnere og med Sorainen (baltisk advokatfirma med kontor i Minsk, der samarbejder med Mazanti-Andersen Korsø Jensen, red.) har jeg været i stand til at lave forretning i 10 år under denne præsident, lød det fra Maksim Salahub, der er partner i Sorainen.Han kom selv ind på præsident Aleksandr Lukasjenko, der har siddet på magten i landet siden 1994. En præsident der igennem årene har fået voldsom kritik for at se stort på menneskerettigheder ved blandt at begrænse borgernes ytringsfrihed, fængsle politiske modstandere og fifle med valgresultaterne i landet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også