Hjælp til heste med ondt i leddene

Sundhedsshoppen har i årevis tilbudt et tysk kosttilskudsprodukt til mennesker med ledproblemer – nu er turen kommet til dyrene – nærmere betegnet hestene med produktet Equo aktiv

Sundhedsshoppen, som startede 1. august 2010, tilbyder produkter til genopbygning af kroppen gennem tilførsel af det 100 procent naturlige kosttilskud som gel fra det tyske firma Berry En.

I snart 12 år har disse produkter hjulpet mange mennesker med stive, ømme og slidte led samt andre helbredsmæssige udfordringer så som maveproblemer, kolde hænder og fødder (dårligt blodomløb) kramper, mangel på vitaminer og mineraler og mange andre skavanker.

Og nu er tiden kommet til også at hjælpe heste med deres led problemer. Derfor tilbyder Sundhedsshoppen nu Equo aktiv - et kollagen produkt til heste, som er gennemtestet og lige så effektfuld som produktet, aktiv = kollagen til mennesker.

Flydende kollagen til heste

Produktet er et helt naturligt produkt baseret på specielle kollagen-peptider til at understøtte brusk og led hos heste.

Det er det første produkt på markedet baseret på denne teknologi og baseret på en gelformulering. Denne sammensætning til heste er udviklet over en periode på tre år i samarbejde med dyrlæger fra Tyskland og USA.

Sammen med dyrlægers erfaring fra den professionelle hestesport og forskeres ekspertise i ernæringsgeler, er EQUO AKTIV blevet til et selvstændigt produkt.

Produktet er, ifølge indehaver af Sundhedsshoppen, Kirsten Bak Hansen, blevet testet over en længere periode under opsyn af dyrlæger på flere heste med en stor forbedring af hestens led, både som forebyggende og til at afhjælpe slidte led, der er ømme, stive og gør ondt. Det er desuden garanteret fra producentens side, at produktet er helt naturligt og dopingfrit.

Afprøvning på det danske marked

Det nye produkt, Equo Aktiv, flydende kollagen til heste, kom på det danske marked i november 2021, og Sundhedsshoppen v / Kirsten Bak Hansen, som har mange års erfaring i at hjælpe mennesker med slidte, ømme og stive led, udnytter denne erfaring til at formidle det nye produkt til heste, som eneforhandler af produktet i Danmark.

Siden oktober 2021, er produktet blevet testet på en 10 år gammel hest i Fjellerup på Djursland, der havde svært ved at løbe og gå, fordi den havde ondt i benene.

- Efter ca. to måneder, hvor hesten har spist flydende kollagen, 12,5 gram ren kollagen to gange om dagen, i to måneder, så begyndte den igen at løfte bagbenene, fortæller Kirsten Bak, der tilføjer, at hun har fået positiv feedback fra hestens ejer.

Som underbygning af sine egne danske erfaring, nævnet Kirsten Bak også udenlandske studier og undersøgelser af slidte led hos heste.

Blandt andet et EU-studie på heste fra juli 2020, har man netop undersøgt, hvordan den rette dosis af kollagen i den rette let optagelige kvalitet kan gøre en forskel på heste der har ondt og har andre led plager.

38 dyre europæiske heste blev opdelt i tre grupper. En flok, der ikke fik aktivt kollagen i deres foder, en gruppe, som fik 25 gram kollagen og en gruppe, der fik 50 gram.

Alle heste blev undersøgt i starten af forsøget, efter seks uger og efter 12 uger i forhold til otte forskellige parametre, herunder graden af slid tage og graden af halt hed, skridtlængde og evne til at rotere i leddene.

Man så en moderat effekt på 25 gram kollagen efter seks uger, mens den højere dosis på 50 gram gav en tydelig effekt allerede efter seks uger målt på bl.a. graden af halthed og fleksionsplager.

Netop for at udbrede kendskabet til dette nye kollagen produkt i flydende form til heste, vil Sundhedsshoppen være at finde på Hest og Rytter messen i Herning messecenter i dagene 10-14. marts på stand: J7175.

Udover det nye produkt til heste, vil der selvfølgelig også være de gængse produkter til de ryttere, som måtte have ondt i leddene eller andre skavanker.

Læs også