Hent foder og rådgivning i Rolfsted

Hos Rolfsminde Foder kan du ikke alene købe foder og tilskud af mange forskellige mærker. Her følger den faglige og professionelle rådgivning med i købet.

Når det kommer til sammensætning af den optimale foderplan til den enkelte hest, gør Bitten Skovgaard det klart, at hun er glad for det naturlige og det simple. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

- Jeg startede meget småt op med butikken i november 2017. I dag har jeg 3,5 gange så mange varer i butikken. Så der er sket lidt. Vi har efterhånden et stort udvalg med varer fra 35 forskellige leverandører.

Rolfsminde Foder, der er beliggende på Ørbækvej i Ferritslev, ejes af Bitten Skovgaard, som er bachelor i jordbrugsvirksomhed med dyr, særligt heste, som speciale. Men selvom hestene fylder meget, så har Bitten et bredt udvalg af foder til stort set alle hobbydyr - hunde, katte, gnavere, fugle og fjerkræ.

- Vi har foder til de fleste hobbydyr, men ikke fisk, lyder det smilende fra Bitten Skovgaard, der påpeger, at hun gør meget i produkter, som man ikke finder så mange andre steder.

- Vi har produkter, hvor alle kan være med, men skiller os ud ved, også at tilbyde sunde produkter i høj kvalitet. Derudover forsøger vi, at lade kunderne forme udvalget i butikken.

Hesten som helhed

I butikken finder man foder til heste fra blandt andet St. Hippolyt, Agrobs, HorseLux, Urtefarm, Salvana og Nordic Horse og med sin faglige baggrund er Bitten klar til at vejlede og rådgive kunderne, til det rette foder til den enkelte hest.

- I min rådgivning har jeg ikke kun fokus på det foderrelaterede, men tænker på hesten som helhed, hvis kunden står med en specifik udfordring. Jeg er uddannet til at kunne rådgive kunderne bedst muligt, og vidensområdet rækker langt ud over blot foderområdet, fortæller Bitten Skovgaard og forklarer nærmere:

- For mig er det vigtigt at komme hele vejen grund, da udfordringer kan bunde i andet end blot krybbefoderet. Derfor kommer jeg også omkring ting som; stråfoder, daglige rutiner, træningsintensitet, adfærd mv. Måske har kunden også dyrlægeudtalelser, journaler eller boldprøveresultater, som jeg gennemgår og tager højde for. Jo flere oplysninger jeg får, jo mere præcis en rådgivning kan jeg give kunderne, og udgangspunktet er forebyggelse fremfor behandling.

Og når det kommer til sammensætning af den optimale foderplan til den enkelte hest, gør Bitten Skovgaard det klart, at hun er glad for det naturlige og det simple.

- Tilskudsprodukter skal vi gerne holde på et minimum. Så lidt som muligt, men så meget som nødvendigt, påpeger hun.

Foderplaner og foredrag

Det er også muligt at få udarbejdet en foderplan til sin hest, uden at skulle købe foder hos Rolfsminde Foder, ligesom hun også kommer ud på staldgangen og ser hesten i sine vante omgivelser.

Bitten Skovgaard afholder også arrangementer i butikken, men også ude i rideklubber og stalde, hvor enten en gæsteoplægsholder eller Bitten selv tager nogle forskellige emner op.

- Tidligere emner har været grundfodring af hesten, grovfoder, træn og hold din hest sund, mavesår osv., men vi har også holdt et mindre fagligt, men hyggeligt arrangement ude på TREC-banen i Davinde i sommer. Det har dog været rigtig svært her under corona, men forhåbentlig kan vi snart komme godt i gang med det igen, påpeger hun.

Fleksible indkøbstider

Hos Rolfsminde Foder er det stort set muligt at handle foder hele døgnet rundt alle ugens dage.

- Vi vil gerne gøre det nemt for vores kunder. Derfor kan man vælge at bestille og betale de ønskede varer via webshoppen for efterfølgende at afhente dem, når man har tid, hvis ikke vores faste åbningstider lige passer, fortæller Bitten Skovgaard.

Læs også