Nyt afsnit med drømmedyr

Tommy Mikkelsen er vendt tilbage til Drømmedyr og kører videre med den store butik, der blandt andet har alt til hest og rytter.

Tommy Mikkelsen overtog tidligere på året Drømmedyr ApS, som han i sin tid selv grundlagde. Foto: Jesper Hallgren

Drømmedyr ApS skiftede tidligere på året ejer, da Tommy Mikkelsen overtog butikken, som han i sin tid selv grundlagde.

- Jeg solgte butikken for omkring 10 år siden og havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle have den butik igen. Det var mere af nød end af lyst, at det er endt sådan, erkender Tommy Mikkelsen.

- Den tidligere ejer stoppede, og så var der i princippet kun to muligheder. Enten skulle forretningen lukke, ellers skulle jeg købe den tilbage og drive den videre, forklarer han.

Tommy Mikkelsen havde selv brugt mange ressourcer på at opbygge en god forretning, og da han ikke ønskede at se, at der blev lukket og slukket, var beslutningen egentlig ikke så svær.

Kunder i hele landet

- Jeg er dog efterhånden blevet 73 år, så man kan sige, at timeglasset er vendt, og jeg håber, der en dag kommer en, der vil købe forretningen og køre den videre, fortæller Tommy Mikkelsen, mens han kigger rundt i butikken øst for Sorø – på landevejen mod Ringsted.

Her finder kunderne alt til både hest og rytter, og faktisk også alt til både hunde, katte, gnavere, fugle, grise, geder og får. »Alt det du lige står og mangler til dine dyr«, som Tommy Mikkelsen udtrykker det.

- Jeg tror, man skal være lidt kreativ for at finde noget, vi ikke har, lyder det fra manden bag Drømmedyr, som oplyser, at forretningen især har et stort udvalg af ridebukser, ridejakker, ridestøvler og ridehjelme.

Hele udvalget findes selvfølgelig også på firmaets hjemmeside, drømmedyr.dk, der leverer varer til kunder i hele landet.

- Jeg tror, man skal være lidt kreativ for at finde noget, vi ikke har.

Tommy Mikkelsen

- Der er en dygtig medarbejder, Pernille, som klarer det hele omkring vores webshop, fortæller Tommy Mikkelsen, der selv har haft heste gennem næsten 60 år.

Langt liv med heste

- Jeg købte min første hest for mine konfirmationspenge og har haft heste lige siden, siger han med et smil.

Hjemme på gården i Døjringe nord for Sorø har han væddeløbsheste – otte travheste – og gennem et samarbejde med Danmarks førende travtræner, Steen Juul, er de med i løb over hele landet.

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at Tommy Mikkelsen skulle »gå hestevejen«. Han er født i Holstebro, men kom til Sjælland, da han var 12-13 år, hvor forældrene overtog en slagterbutik med lille tilhørende slagteri i Holme-Olstrup ved Næstved.

- Jeg gik også i lære som slagter, men jeg blev hurtigt træt af, at skære mig selv i fingrene, siger han med et smil og oplyser, at han i stedet blev heste- og kreaturhandler.

Spåner mod allergi

På »hestevejen« fik han kontakt til Steen Juul, og de to rejste på et tidspunkt til USA og købte en hest, der indirekte gjorde, at Tommy Mikkelsen for 30 år siden stiftede firmaet Tommy Mikkelsen Spåner A/S.

Der var nemlig en del problemer med den pågældende hest, og den blev på et tidspunkt undersøgt i England, hvor man fandt ud af, at hesten var allergisk over for både hø og halm.

Tommy Mikkelsen købte i stedet spåner til hesten, og det blev senere langsomt mere og mere udbredt at bruge spåner i hestestaldene.

- Man fandt jo hurtigt ud af, at det er meget nemmere at bruge spåner, og jeg øjnede så en mulighed for at gøre det til en forretning, og sådan er det bare gået slag i slag, forklarer han og tilføjer:

- Det er altså forskellige tilfældigheder, der gør, at jeg har disse virksomheder. Ligesom hos Drømmedyr er der også et stort kundekartotek hos Tommy Mikkelsen Spåner, der har en afdeling i Vejle.

- Det er jo ikke kun heste, der har stor glæde af spåner. Vi leverer således spåner til mange dyr og til hele landet, lyder det slutteligt fra den hesteglade forretningsmand.

Læs også