høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Første høstdag med skårlægning af engrapgræs på Vallø gods

- Engrapgræsset står fint op og er nem at skårlægge nu. Vi ønsker ikke den skal gå i leje, så med en lidt ustadig vejrudsigt, har vi besluttet at klippe den nu, siger Morten Lund-Olsen, der er driftsleder på Vallø gods og har daglig ansvar for 1.700 hektar i DLM.

Poul Jørgensen har stor erfaring efter 20 år på Vallø Gods. - Vi har prioriteret at græsset står op og derfor startet skårlægningen nu, siger driftsleder Morten Lund-Olsen, Vallø gods. Normalt kører Vallø med tre traktorer og med to BCS-skårlæggere efter. Driftsleder Morten Lund-Olsen vurderer, at engrapgræsset har haft en meget tilfredsstillende vækstsæson og står nu ved høst med et godt potentiale. - Det kører helt problemfrit, siger traktorfører Poul Jørgensen, da han et øjeblik stopper skårlægningen af Vallø gods engrapgræs. Frøhøsten er hermed i gang, og den starter traditionelt i Nordsjælland og her på Stevns ved Køge.

Årets første høstdag viser sig fra sin bedste side ved Vallø gods nær Køge på det allerøstlige Sjælland.

- Det kører helt problemfrit, siger traktorfører Poul Jørgensen, da han et øjeblik stopper skårlægningen af Vallø gods engrapgræs.

- Vi startede op klokken syv i morges med to traktorer med skårlæggere. Men min kollega skulle lige til tandlægen, fortæller han, da Effektivt Landbrugs høstredaktion møder ham i marken. Ofte har Vallø tre traktorer i gang samtidig med at skårlægge.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også