Grovvarer: Øger kapacitet fra 12.000 til 28.000 tons i Vendsyssel

DLG i Vrå har indviet deres nye faciliteter, som blandt andet omfatter et påslag, der automatisk fylder korn ind i en stor kornhal, som sender kornet under jorden, ind i de nye siloer og videre direkte ind i foderfabrikken, som producerer grisefoder til hele Nordjylland.

En kornhal som kan rumme mellem 15.000 og 17.000 tons korn og et påslag, som kan tage 250 tons i timen, er noget af det nye i Vrå. En 80 meter lang opbevaringshal delt i tre. Et rum til hvede, et til byg og et til soja. Både landmænd og lokale byboere var med på rundvisningerne i Vrå. Salgschef Henrik Nielsen forklarede om de automatiske transportveje, som gør, at kornet kan fragtes fra påslaget til kornhallen, og fra kornhallen til siloerne og videre ind i fabrikken uden brug af gummiged. pynt

Dannebrogsflagene vajede side om side langs den 80 meter lange nye kornhal ved DLG i Vrå i Vendsyssel. Her blev det 50 millioner kroner store byggeprojekt indviet i fredags, få timer inden de første læs korn ramte grovvarevirksomhedens nye hal.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også