Vinderne af DM i Skills 2024 er nu kåret

Spændingen blev endelig udløst for de 280 unge fra 47 forskellige konkurrencefag, der har forleden kæmpede for at få en guldmedalje om halsen.

Så er Danmarks dygtigste gartnere, mekanikere, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet.

Unge fra 47 forskellige konkurrencefag fik forleden hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Over tre dage har cirka 280 unge kæmpet for at blive den bedste inden for deres fag og lagt alle deres skills og ambitioner i at levere de flotteste tage, de smukkeste kager, den blankeste lakering, de vildeste buketter og de mest præcise samlinger.

- Det har været et DM med en anderledes og flottere åbnings- og afslutningsceremoni end nogensinde før, hvor fagatleterne virkelig var i centrum. Det har givet en helt særlig gejst, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel om arrangementerne, hvor konkurrencedeltagerne var på scenen med Josefine Høgh og Christian Degn. Og hvor børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye stod for den officielle åbning, mens statsminister Mette Frederiksen holdt den afsluttende tale inden medaljeoverrækkelsen.

Formanden glæder sig også over de mange tusinde folkeskoleelever og deres forældre og lærere, der har været forbi konkurrencestandene.

- Trods regnen fredag har der bare været god stemning og smil hele vejen rundt. Ingen kan forestille sig, hvor stort det her er, før de har været her. Og der er rigtig mange, der er taget hjem med gode oplevelser. Vi er her jo netop for at inspirere. Ingen skal tvinges til at tage en erhvervsuddannelse – men når de er her, kan de jo se, hvor mange muligheder der er, og at det at tage en erhvervsuddannelse er noget af det fedeste at gøre, siger Søren Heisel.

Udpluk fra vinderlisten

Anlægsgartner

Magnus Franch Hald, Jordbrugets UddannelsesCenter v. Vejle Anlægsteknik og Nikolaj Bohnfeldt, Jordbrugets UddannelsesCenter v. Anlægskompagniet v/Mathias Tolbøll

Bager

Line Munk Erikslev, Uddannelsescenter Holstebro, v. Konditor-Bager Ørum v/Bent J Bachstein

Entreprenørmaskinmekaniker

Jesper Volder, Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser v. Bay Christensen A/S

Gourmetslagter

Jacob Sebastian Riber, ZBC v. Slagter Frimann

Klejnsmed

Jakob Østergaard Nielsen, Hansenberg v. Damgaard Metal A/S

Kok

Gustav Spurré, Hotel- og Restaurantskolen v. Restaurant Uformel

Lastvognsmekaniker

Tobias Kjærgaard Madsen, Techcollege v. Man Nordjylland A/S

Slagter

Kanpithak Pimkoksung, ZBC v. Danish Crown Horsens

Læs også