Indstil de visionsrige unge og hverdagens helte til en pris

Kender du et ungt menneske med en vision for det gode liv på landet, eller en af hverdagens helte i landbruget der fortjener en samfundspris? Så skal du opfordre dem til at lave en indstilling til konkurrencen »Unge stemmer på landet ’24«.

Konkurrencen »Unge stemmer på landet ’24« er et samarbejde mellem LU & L&F med støtte fra Landbrugets Kulturfond.

Unge mellem 15-26 år kan deltage og de skal lave en video på mellem 30 sekunder og 3 minutter, hvor de deler deres visioner for det gode liv på landet på en original måde. Vinderen løber af sted med en præmie på intet mindre end 15.000 kroner.

Deltagere bestemmer selv, hvordan de vil gribe videoen an. Det kan være en dans, en kortfilm, en sketch eller noget helt andet – og videoen må gerne laves sammen med andre.

Videoer kan sendes frem til den 30. september 2024. Se mere her: LandboUngdom.dk/unge-stemmer

Hverdagens helte skal også hyldes

I år er det fjerde gang, at der sættes fokus på sammenhængskraften i erhvervet med Landbrugets Samfundspris.

Landbrugets Samfundspris hylder hverdagens helte i landbruget og sætter fokus på den store forskel, vores medlemmer gør lokalt på tværs af landet.

Det kan handle om at understøtte foreningsliv, biodiversitet og sammenhold. Eller om at skabe arbejdspladser til udsatte unge uden uddannelse eller job.

Fællesnævneren er sammenhængskraft, og prisen handler om dem, der dyrker den.

De kan indstilles til samfundsprisen

Relevante kandidater til Landbrugets Samfundspris har gjort en konkret indsats, som på den ene eller anden måde har gjort en markant, positiv forskel i lokalområdet i forhold til udvikling, natur, kultur, livskvalitet, alternative jobmuligheder eller fællesskab.

Der kan både være tale om at tage aktiv del i, understøtte eller hjælpe i forhold til lokalt foreningsarbejde eller engagere sig med klubber, skoler eller andre institutioner.

Der kan også være tale om en indsats konkret knyttet til kandidatens landbrug, hvor man byder lokalområdet inden for, gør en ekstra indsats for dialog eller giver adgang til naturoplevelser.

Alt i alt lægges der vægt på, at kandidaten har gjort en ekstraordinær indsats til gavn for det lokale fællesskab.

Du kan indstille kandidater ved at sende en mail til samfundspris@lf.dk med det fulde navn på din kandidat, en begrundelse for hvorfor kandidaten fortjener at vinde prisen, samt eventuelle artikler, billeder, videoer eller andet, der kan understøtte den skriftlige indstilling. Deadline for indstilling er den 7. oktober.

Modtageren af Landbrugets Samfundspris hædres med 25.000 kroner.

Læs også