En gang om året åbner økologiske svineproducenter dørene for forbrugerne, der ved selvsyn kan komme og se, hvordan økologisk svineproduktion foregår.

I år er ingen undtagelse, idet Sofari i år afholdes søndag den 18. maj.

Men angiveligt er der ikke nok værter.

- Sofari søger flere økologiske griseproducenter, som vil være Sofari-værter ved dette års Sofari, fremgår det af en pressemeddelelse, som er udsendt af Landbrug & Fødevarer (L&F).

- Som Sofari-vært får du en unik mulighed for at vise det økologiske griseliv frem, møde forbrugerne og få en dialog om dyrevelfærd og økologiens andre samfundsgoder, lyder opfordringen i pressemeddelelsen.

Middel til afsætning

Ifølge Randi Vinfeldt, formand for Foreningen af Økologisk KvalitetsSvinekød (FØKS) og medarrangør af Sofari, har arrangementet stor betydning:

- Når vi inviterer forbrugerne ud og se det økologiske griseliv, øger vi synligheden af økologiens kvaliteter, og vi hjælper forbrugeren med at forstå, hvad det er man betaler for, når man lægger det økologiske grisekød i indkøbskurven. Sofari er derfor et vigtigt event for at påvirke afsætningen af økologisk grisekød, siger hun i pressemeddelelsen.

Så let som muligt

- Det skal være så let som muligt at være Sofari-vært, lyder det i meddelelsen fra L&F, som oplyser, at der er et helt særligt Sofari-sekretariat, som servicerer Sofari-værterne med alt fra PR-arbejde og informationsmaterialer til sparring og smittebeskyttelsesudstyr.

L&F opfordrer til, at økologiske svineproducenter, der er interesseret i at blive Sofari-værter, kontakter Sofaris sekretariat.

Bag Sofari står Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og Foreningen for Økologisk KvalitetsSvinekød (FØKS). Sofari er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Ved Sofari får forbrugerne mulighed for at få indsigt i økologisk svineproduktion. Foto: L&F

Ved Sofari får forbrugerne mulighed for at få indsigt i økologisk svineproduktion. Foto: L&F