Geder trækker gæster på gårdbesøg

Mens andre attraktioner sukker efter turister i samme omfang som tidligere, så ser interessen for at komme på gårdbesøg i ferien ud til at være på niveau med sidste sommer. 

I hvert fald hos Nørgaards Geder ved Videbæk i Vestjylland, der hver uge i sommerferien inviterer indenfor på en af landets største, økologiske gedefarme. 

- Gæsterne i denne uge kom fra nær og fjern og var en god blanding af bedsteforældre med børnebørn, fagligt interesserede landmænd samt mad-turister, der gerne ville smage på en speciel, lokal fødevare, siger Erik Poulsen. 

Han er guide på rundvisningerne, der arrangeres sammen med gedefarmer Tobias Christensen efter konceptet ’Gårdbesøg med guide’. 
Skybrud og regnbyger sikrede, at alle 260 malkegeder var hjemme ved det friskslåede græs i stalden, og de besøgende havde derfor god mulighed for at komme helt tæt på malkegeder og de mange små kid, der vrimler rundt i hele stalden. 

Her sover de, hvor det passer dem, eller leger med de andre kid i malkestalden, hvor Tobias Christensen viste, hvordan gederne malkes to gange dagligt. Undervejs var der også smagsprøver på ost, mælk og pølser fra gårdbutikken. 
 

Læs også