Kan gøre klar til Tour-blomsterfest

Der er kastet over 100.000 kroner i retningen af Antons blomsterstriber, der skal gøre gavn, når Tour de France til sommer besøger Sjælland.

2. etape af Tour de France 2022 køres af denne rute fra Roskilde til Nyborg på Fyn igennem dele af Odsherred til Kalundborg ned til Storebæltsbroen den 2. juli. Kilde: Letourcph.dk

Antons Blomsterstriber har længe haft planer om at farve Sjælland blomstergul i forbindelse med besøget på Sjælland fra Tour de France til sommer. 

Og nu er der fundet den fornødne finansiering af projektet, oplyser teamet bag Antons Blomsterstriber til Landbrug Øst.

- Vi har fået 100.000 kroner fra Landbrug & Fødevarer, samt sponsorater fra Dansk Planteværn og DLF. Med de penge har vi nu mulighed for at så de første otte kilometer i 1,25 meters bredde gratis hos de lodsejere, der har jord ved Tour de France-ruten, fortæller Rasmus Petersen fra teamet.

Nu håbet teamet på at kunne få kontakt til flere lodsejere, der kunne være interesseret i at lægge jord til de vilde blomster.
- Vi etablerer flere og større arealer med blomster, og nu kan vi kombinere det gode arbejde for biodiversiteten og fortælle den gode historie, mens hele verden lytter. Og så vil det være et syn, som ikke er set før i cykelløbets historie. Vi sætter for alvor Danmark på verdenskortet, siger Anton Petersen fra Antons Blomsterstriber.

- Vi håber, at flere vil være med til at hjælpe biodiversiteten og gøre touren gul med blomster.

Hvis man er interesseret i at lægge jord til, kan man kontakte teamet bag Antons Blomsterstriber via email: info@landevejsgaard.dk senest den 15. marts. Det er i den forbindelse væsentligt, at arealet går helt ned til vejen, så rytterne kan dufte og se blomsterne, samt at kameraer kan filme dem.

Læs også