VSJ har et øje på fremtiden

VSJ Nordic - også kendt som Vestsjællands Jernhandel, kigger ind i en fremtid, hvor tingene bliver meget forandret.

John Holm havde frygtet en større krise i kølvandet på coronapandemien og krigen i Ukraine. Han mener, at branchen har været gode til at afværge det værste. Lars Madsen ser ind i en fremtid, hvor den grønne omstilling også vil påvirke VSJ Nordic. 
- Man går meget op i elektrificering af tingene, så stille og roligt vil jo markedet ændre sig, siger han.

Det har snart eksisteret i 75 år, Vestsjællands Jernhandel, der også går under navnet VSJ Nordic.

Pladsen udenfor Svebølle summer af aktivitet, og de to frontfigurer, John Holm og Lars Madsen har nok at se til. Det sker ovenpå en periode, der var præget af corona, og den usikkerhed, som pandemien førte med sig.

- Det går meget godt, synes jeg, alt i betragtning af de svære tider med krigen, der har været, og det pres, der har været helt almindeligt, siger John Holm.

- Der har jo været talt meget omkring den krise, der måske var under opsejling. Men jeg synes, at landet som helhed, men også vores branche har afværget lidt af det. Så det har været business as usual, så at sige siger han til LandbrugØst.

Grøn omstilling

Men spørgsmålet er bare, hvor længe den business så at sige kan fortsætte med at være, som den plejer. For også jernhandlerbranchen vil med tiden blive påvirket af den grønne omstilling, forklarer Lars Madsen.

- Det bliver mere af det samme, men det bliver jo selvfølgelig også en udvikling med hensyn til, hvordan industrien forandrer sig, siger Lars Madsen og forklarer, at elektrificering kommer til at stille krav, også til VSJ Nordic.

- Man går meget op i elektrificering af tingene, så stille og roligt vil jo markedet ændre sig i forhold til, hvis du ser på bilmarkedet, på det, der bliver skrottet, hvordan skal man gøre det?

- Så der er jo hele tiden en udvikling, og vi alle sammen har nødt til at gøre alt hvad vi kan for at følge med og være på forkant med den udvikling også, siger han.

Navneskift med udfordringer

De senere år har hos VSJ Nordic været præget af et navneskifte, som virksomheden sparkede i gang, men det er ikke alle steder, at navneforandringen har slået igennem.

- Landmændene hænger lidt på det gamle navn, hvor industrien godt vil have det nye navn. Så vi hænger sådan set stadig lidt i begge verdener. Jeg tror, det kommer til at tage tid, og måske et generationsskifte i landbruget, inden det nye navn for alvor er slået igennem, siger Lars Madsen.

Det hænger ifølge John Holm også sammen med, at virksomheden har mange trofaste kunder, der har hængt ved i mange år.

- Man kan sige at genkendelsen ved Vestsjællands Jernhandel hænger meget på det gamle landbrug. Det er også fint. Men det er rigtigt, at den store industri helst vil have nogle fancy navne. Det kommer sig jo også lidt af, at vi breder os jo. Vi laver jo meget mere end bare jernhandel, siger John Holm.

Læs også