Massefyringer hos Landbrugsstyrelsen

Der skal prikkes på en del skuldre hos Landbrugsstyrelsen, der i en afskedigelsesrunde skal sige farvel til op mod 100 årsværk.

Landbrugsstyrelsen gennemfører på baggrund af ændrede opgaver og faldende bevillinger til Landbrugsreformen en afskedigelsesrunde på op mod 100 årsværk inklusiv frivillig fratræden. Afskedigelserne skal sikre, at styrelsens budget er i balance i 2024.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse. De mange afskedigelser skyldes, at styrelsen får færre ekstrabevillinger, der blev givet i forbindelse med den nye landbrugsreforn, der trådte i kraft i 2021. Det arbejde er snart slut, og derfor skal styrelsen tilpasse sin økonomi, da bevillingerne til styrelsen falder med 65 millioner kroner.

Fyringer vil kunne mærkes

Antallet af årsværk skal reduceres med op mod 100 i afskedigelsesrunden. Det præcise antal vil afhænge af, hvor mange der vælger en frivillig fratrædelse.

- Vi er desværre nødt til at afskedige medarbejdere, og det vil kunne mærkes i organisationen. Derfor vil vi i den kommende tid have et stort fokus på at få organisationen og opgaveløsningen tilbage i god gænge så hurtigt som muligt, siger direktør i Landbrugsstyrelsen Lars Gregersen.

Der udestår fortsat et stort og vigtigt arbejde med at implementere reformens indsatser. Det gælder blandt andet sagsbehandling og kontrol af de mange ansøgninger på de nye ordninger.

- Vi har stadig fokus på de vigtige opgaver, som ligger foran os. Her skal vi sikre, at ambitionerne fra Landbrugsreformen omsættes til virkelighed og i tillæg hertil levere på de øvrige forventninger, der er til Landbrugsstyrelsen, siger Lars Gregersen.

Seneste opgørelse viste, at Landbrugsstyrelsen har cirka 1.400 ansatte.

Læs også