Frem til årsskiftet kommer Fødevarestyrelsens tilsynsførende på stikprøvekontroller hos cirka 200 hobbyavlere og landmænd, der sælger æg, mælk og kød af fjerkræ og kaniner direkte til forbrugere og lokale detailbutikker. På kontrolbesøgene vil de tilsynsførende kontrollere og vejlede om registrering, sporbarhed, hygiejne- og salmonellaregler, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
- Når du holder dyr og producerer æg, mælk og kød, så er der en risiko for, at dyresygdomme eller bakterievækst gør fødevarerne farlige for forbrugeren. Det kan for eksempel være salmonella i både æg og kød, og det kan være listeria eller e-coli i råmælk, udtaler Ulrich Pinstrup, sektionschef i Fødevarestyrelsen i meddelelsen.
Det er, ifølge Fødevarestyrelsen, stalddørssælgerens ansvar, at deres fødevarer er sikre. Derfor skal de have styr på grundlæggende fødevarehygiejne og sporbarhed for de æg, den mælk og de slagtede høns, der sælges ved stalddøren og til den lokale købmand.