bannerPos

Hård konkurrence på fødevaremarkedet

Redaktionen

17-06-2019 17:19

Markedet for fødevareleverandører er meget konkurrencepræget. Det mærker man hos fødevareleverandøren Scandic Food, Vejle, der er gået små to procent tilbage på omsætningen i 2018. Omsætningen er gået fra 534,9 mio. kr. i 2017 til 525,2 mio. kr. i 2018, skriver FødevareWatch.

Det skyldes ifølge direktør og medejer Torben Christensen prisen på råvarer, og han ser det derfor ikke som en reel tilbagegang.

Bruttofortjenesten er gået frem med cirka 3 procent fra 118,8 mio. kr. til 123,1 mio. kr.

Virksomheden leverer både produkter til detail, food service, industri og producerer private label – både i Danmark og udlandet, og Torben Christensen ser det som en styrke, at der er så mange forskellige ben i virksomheden fra Vejle.

- Det fjerner en sårbarhed, at vi kommer så bredt ud. Vi handler med rigtig mange lande og handler med flere forskellige salgskanaler, siger han til FødevareWatch.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next