bannerPos

Hård konkurrence på fødevaremarkedet

17-06-2019 17:19

Markedet for fødevareleverandører er meget konkurrencepræget. Det mærker man hos fødevareleverandøren Scandic Food, Vejle, der er gået små to procent tilbage på omsætningen i 2018. Omsætningen er gået fra 534,9 mio. kr. i 2017 til 525,2 mio. kr. i 2018, skriver FødevareWatch.

Det skyldes ifølge direktør og medejer Torben Christensen prisen på råvarer, og han ser det derfor ikke som en reel tilbagegang.

Bruttofortjenesten er gået frem med cirka 3 procent fra 118,8 mio. kr. til 123,1 mio. kr.

Virksomheden leverer både produkter til detail, food service, industri og producerer private label – både i Danmark og udlandet, og Torben Christensen ser det som en styrke, at der er så mange forskellige ben i virksomheden fra Vejle.

- Det fjerner en sårbarhed, at vi kommer så bredt ud. Vi handler med rigtig mange lande og handler med flere forskellige salgskanaler, siger han til FødevareWatch.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next