bannerPos

Når ukrudtet skal væk

Det er vigtigt at få fuldkorn, men også grønsager i madpakken. Foto: Colourbox
10-08-2019 16:44

Hvad skal man vælge, når ukrudtet vælter op mellem gårdspladsens sten, eller på fortove, veje og stræder? Mange har gennem flere år tyet til forskellige sprøjtemidler mod ukrudtet, mens andre vælger at brænde ukrudtet væk, og atter andre vælger at anvende damp.

Og netop sidstnævnte har Vordingborg Kommune besluttet sig for fremad at anvende. Til formålet har kommunen købt tre helt nye maskiner i hvilke vand varmes op i et transportabelt fyr, inden det 98 grader varmt dampes ud over ukrudtet, der efterfølgende visner væk efter få dage.

Derudover har Vordingborg kommune, som den første i området meldt sig ind i projekt Giftfri have. Det skriver TV2.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der har lanceret kampagnen, hvor foreløbig flere end 20.000 borgere, herunder også private haveejere, men også kommuner og virksomheder, landet over, har meldt sig til.

Ujævn regn over Danmark

Det ustadige vejr har skabt problemer for at få bjerget høsten i hus mange steder i landet.

Men ikke overraskende har der været enorm forskel på, hvor det har regnet mest og hvor det har regnet mindst. DMI oplyser, at der onsdag og torsdag flere steder er faldet helt op til 60 millimeter regn mange steder, hvilket er over halvdelen af den normale mængde nedbør, der plejer at falde i august måned.

I det nordvestlige Jylland er der faldet 63,5 millimeter regn, og det står i stor kontrast til de sydlige egne. Både i Sydsjælland og nær den dansk-tyske grænse i det sydvestlige Sønderjylland er der områder, der har fået under 2 millimeter regn i den samme periode.

I næste uge fortsætter det omskiftelige vejr, der både byder på regn og byger, men også perioder med sol.

Madpakker - sæt i gang

Skolernes sommerferie går på held og fra mandag skal man mange steder i gang med at smøre madpakker igen.

- En god madpakke er en, som børnene har lyst til at spise, og en som holder dem mætte og veltilpasse dagen igennem siger Rikke Iben Neess fra Fuldkornspartnerskabet, som arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Fuldkornspartnerskabet har samlet deres bedste tips og idéer til at komme godt fra start med madpakkerne på mandag. Det handler blandt andet om at få masser af fuldkorn i madpakken, flere grønsager og frugt med, og en vandflaske.

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt privat partnerskab, der arbejder for at øge folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Fuldkorn betyder, at hele kornet er med, også kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.
Side 1 af 1716 (34308 artikler)Prev1234567171417151716Next