bannerPos

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

Redaktionen

27-06-2019 16:56

Danske fødevarer er 30 procent dyrere end gennemsnittet i EU. Særligt brød og kornprodukter skiller sig ud, skriver Ritzau.

Nyhedstjenesten har kigget i en opgørelse fra Danmarks Statistik, der viser, at Danmark er det dyreste på føde- og drikkevarer – minus alkohol – blandt de 28 lande i EU.

Årsagen til den danske førsteplads er, forklarer Mads Lundby Hansen, cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, landets høje velstandsniveau, der presser lønninger og dermed priserne op.

- Desuden har vi en relativt høj moms, der også øger priserne, skriver han i en kommentar til Ritzau.

Tager vi uden for EU, bliver Danmark slået af landene Schweiz, Norge og Island.

- De tre landes fødevarepriser ligger henholdsvis 65, 61 og 50 procent over gennemsnittet i EU, skriver Ritzau.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next