Nyt katalog fra VKST viser vej til en mere bæredygtig bedrift

Rådgivningsselskabet VKST har netop præsenteret mere end 60 konkrete tiltag til en bedre bæredygtighed på bedriften - også den økonomiske, lyder det fra rådgivningsselskabet.

Der er mere end 60 konkrete tiltag til en bedre bæredygtighed på bedriften i et katalog, VKST netop har præsenteret. Fælles for alle tiltag er, at de øger bedriftens bæredygtighed – også den økonomiske.

Med kataloget vil VKST gøre det nemt for landmændene at få et overskueligt overblik over, hvilke indsatser de allerede gør, og hvilke de kan gå i gang med for at øge bæredygtigheden på bedriften.

- Hele grundtanken i den rådgivning, vi tilbyder landmændene inden for klima, bæredygtighed og ESG (miljø-, social- og virksomhedsledelse, red.), er, at det er indsatser og rådgivning, der kan ses både på den økonomiske bundlinje og på den bundlinje, der handler om bæredygtighed, siger Marlene Sparre Ibsen, der er vicedirektør i VKST og fortsætter.

- Vi vil gerne hjælpe kunderne med at blive mere bæredygtige, så de kan leve op til de stigende krav fra banker om omverdenen. Og det behøver ikke være svært. Mange ting gør landmændene faktisk i forvejen, måske uden at de ved, at det har noget med bæredygtighed og klima at gøre.

Kataloget findes på vkst.dk, hvor landmanden med udgangspunkt i driftsgrene kan se alle de mange tiltag, og hvordan de passer ind i dagsordenen om klima og bæredygtighed.

Skal omsættes til bedre økonomi og goodwill

Banker og kreditgivere stiller så småt flere og flere krav til bæredygtighed og klima i forhold til den fremtidige finansiering, og med kataloget fra VKST mener Marlene Sparre Ibsen, at landmændene er godt rustet til de kommende krav.

- Landmændene gør allerede i dag rigtig meget for klima, natur, arbejdsmiljø og de mange andre områder inden for bæredygtighed, de kan blive målt på fremover. Og derfor er det en af vores fornemmeste opgaver som rådgivere at hjælpe kunderne med at omsætte det, de allerede gør, til goodwill, lyder det fra Marlene Sparre Ibsen, der siger:

- Jo mere bæredygtighed, du fremviser, desto mere ansvarlig bliver du vurderet til at være og kan få nemmere ved at få bedre finansieringsmuligheder, kan tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft eller opnå goodwill hos omverdenen.

Læs også