Stor skovejer til halmformand: Flis og halm er ikke hinandens modsætninger

På Hvidkilde Gods ved Svendborg er de utilfredse med, at formanden for de danske halmleverandører i sidste uge stillede spørgsmålstegn ved bæredygtigheden ved træflis.

Skovfoged Martin Rasmussen påpeger, at tyndingen af træerne, hvor restproduktet går til flis, er essentielt for, at man i sidste ende kan lave den perfekte tømmer ud af dem. Træ til flis. Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn (tv) og skovfoged Martin Rasmussen viser, hvordan de dyrker skoven. Fra Hvidkilde Gods lyder det fra Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn, at træflis kun bør hentes fra certificeret skove. Sådan ser toppen af bøgetræerne ud efter, at de er blevet udtyndet.

Der er overhovedet ingen grund til at stille spørgsmålstegn til bæredygtigheden af at brænde træflis af til energi. Ikke sådan som træflis produceres i Danmark.

Sådan lyder det fra Hvidkilde Gods ved Svendborg, som nu reagerer skarpt ovenpå sidste uges udfald fra formanden for de danske halmleverandører, Hans Stougaard. Med over 1.600 hektar skov og som producent af omkring 20.000 rummeter flis hvert år hører d

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også