Landmænd inviterer klimaaktivist til debat

Agri Nord har i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival inviteret en klimaaktivist fra Den Grønne Studenterbevægelse til debatmøde.

Agri Nord deltager igen med et debatarrangement, når Aalborg Kommune afvikler Bæredygtighedsfestival.

Denne gang er det bestyrelsesmedlem og mælkeproducent Jens Verner Pedersen, der sammen med klimaaktivist fra den Grønne Studenterbevægelse, Rosanna Børsting Sørensen skal debattere, hvordan landbruget bliver mere klimarigtigt.

Debatten afholdes hos Jens Verner Pedersen på Høndrupvej 8 i Hobro den 11. september fra klokken 14-15.

På grund af Covid-19 er hele bæredygtighedsfestivallen i år digital, og debatten livestreames på Agri Nords facebook-side. Der er også mulighed for at være med fysisk, men med et begrænset antal pladser.

Debatten er afgørende

De sidste to år har Agri Nord blandt andet haft besøg af Greenpeace og Danmarks Veganske Forening for at debattere landbrug og bæredygtighed.

- Diskussionen om klimaet er øverst på dagsordenen lige nu, og vi skal deltage i debatten, så vi kan forklare, hvorfor landbruget er en del af løsningen og ikke en del af problemet, siger Jens Verner Pedersen.

Han har mange bud på, hvordan landbruget kan gøre klimaforbedrende tiltag, så Danmark kan bevare sin fødevareproduktion.

- Det ville være nemmere at lukke det hele ned, og importere vores fødevarer, men det danske landbrug er et af verdens mest klimarigtige landbrug, så vi er forpligtede til at påtage os ansvaret for at lave en klimarigtig og bæredygtig produktion, siger han.

Landbruget skal med ombord

Klimaaktivist Rosanna Børsting Sørensen glæder sig også til debatten.

- Landbruget er en vigtig spiller i klimaspørgsmålet, og jeg synes, det er spændende at få dialogen, så vi kan få en bedre forståelse for hinandens synspunkter og måske blive enige om nogle ting, siger hun.

Hun lægger dog ikke skjul på, at hun ikke er imponeret over de indsatser, landbruget har gjort indtil nu på klimaområdet.

- Landbruget skal med ombord på klimadagsordenen, siger hun.

Ansvaret skal placeres

Agri Nord er også medarrangør af et debatarrangement på selv åbningsdagen for bæredygtighedsfestivallen den 9. september fra klokken 17-18. Her er emnet, hvem der er ansvarlig for, at fødevarerne er bæredygtige. Er det landmanden, forbrugeren, detailhandlen, caterfirmaerne eller politikerne?

Formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen deltager i den debat på landmandens vegne.

- Det er vigtigt, at vi møder både forbrugere og de andre aktører og får talt med dem om, hvad de forstår ved bæredygtighed, siger formanden.

Han opfodrer sine kollegaer til at deltage i debatten. Den kan ses via Grønt Aalborgs Facebook-side.

cc

Læs også