Nyt værktøj skal give landmænd et klimaregnskab for deres gård

KLIMA Det kan være svært at vide, hvor meget 50 køer og 25 hektar hvede egentlig belaster klimaet. Men det skal fremover være lettere for landmænd at vide, hvor meget eller hvor lidt deres landbrug og produktion udleder af drivhusgasser. Et nyt værktøj skal på sigt hjælpe den enkelte landmand til at opstille klimaregnskab. Og det skal hjælpe landmanden med at gøre bedriften mere klimavenlig. Det meddeler Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I alt er der afsat i alt 7,7 mio. kroner til forskning i og udviklingen af det nye værktøj. Midlerne kommer fra den politiske aftale om udmøntning af den grønne klimapulje fra maj 2019. Bag aftalen står den daværende regering, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti. Partierne afsatte, med aftalen, i alt 26,7 mio. kr. til klimaprojekter.

Udover at lave et værktøj til et klimaregnskab på bedriftsniveau skal der også laves et rådgivningskoncept, som guider landmænd til en klimavenlig produktion. I et pilotprojekt skal de nye koncepter testes af landmænd.

 

Læs også