Tilbagebetaling af lån til moms og A-skat

I løbet af 2020 og 2021 havde virksomheder mulighed for at udskyde betaling af moms og A-skat ved at optage rentefrie lån hos Skattestyrelsen. En del af dem skal snart tilbagebetales.

I 2022 og 2023 forfalder rentefrie lån til moms og A-skat til betaling på Skattekontoen. I løbet af 2020 og 2021 havde virksomheder mulighed for at udskyde betaling af moms og A-skat ved at optage rentefrie lån hos Skattestyrelsen. En del af disse lån skal tilbagebetales den 1. april 2022, hvilket kan blive en stor likviditetsmæssig udfordring for mange virksomheder.

Af Brian Juel Jørgensen, Senior Tax Manager hos Skatteafdelingen, Landbrug & Fødevarer

I løbet af 2020 og 2021 havde virksomheder mulighed for at udskyde betaling af moms og A-skat ved at optage rentefrie lån hos Skattestyrelsen. En del af disse lån skal tilbagebetales den 1. april 2022, hvilket kan blive en stor likviditetsmæssig udfordring for mange virksomheder.

Mulighed for betalingsordning

Hvis virksomheden ikke kan tilbagebetale hele beløbet den 1. april 2022, kan der oprettes en betalingsordning på Skattekontoen under TastSelv Erhverv på Skat.dk. Varigheden af betalingsordningen kan udvides til op til 24 måneder, men kun hvis betalingsordningen oprettes i perioden 15. marts – 15. april 2022. Ellers vil perioden maksimalt være 12 måneder.

Har virksomheden flere lån til moms og A-skat, der forfalder til betaling 1. april 2022, kan der oprettes én samlet betalingsordning, der omfatter det samlede beløb.

Kun én betalingsordning ad gangen

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det kun muligt at have én betalingsordning ad gangen. Samtidig skal virksomheden være opmærksom på, at der pålægges en rente over hele betalingsordningens løbetid. Renten er p.t. på 0,7 procent pr. måned

Derudover skal virksomheden være opmærksom på de generelle betingelser for at oprette en betalingsordning på Skattekontoen, blandt andet at virksomheden ikke må have skattekontogæld, der er sendt til inddrivelse, ligesom der skal være indberettet moms og A-skat mv. for alle perioder. De fremtidige betalingsfrister for moms, A-skat mv. skal også overholdes, da Skattestyrelsen ellers opsiger betalingsordningen med øjeblikkelig virkning.

Der kan læses mere om betingelserne på Skattestyrelsens hjemmeside under »Betalingsordning«.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også