Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om deres familie

Ny undersøgelse viser, at det ikke kun er lykke og glæde, man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien.

- Bekymringen for vores kæledyr er et udtryk for det bånd, der har udviklet sig mellem mennesker og deres kæledyr, og det understreger den betydningsfulde rolle vores dyr har fået i vores liv, mener Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring.

En ny undersøgelse, foretaget af Extreme på vegne af Agria Dyreforsikring, viser, at 60 procent af de danske hunde- og katteejere bekymrer sig mere om deres dyr end om deres familiemedlemmer på to ben.

- Det kan måske være overraskende for nogen, at så mange kæledyrsejere er mere bekymrede for deres kæledyr, end de er for deres tobenede familiemedlemmer. Men det understreger den betydningsfulde rolle vores kæledyr spiller i vores daglige liv, hvor bekymringen ofte er et resultat af det bånd, der udvikler sig mellem mennesker og deres kæledyr, mener Lotte Evers, der er marketingchef i Agria og selv både hunde- og katteejer.

- Der også et element af ansvar involveret. Når man beslutter at dele sit liv med en hund eller kat, påtager man sig ansvaret for dens velfærd, hvilket inkluderer at sørge for dens fysiske og mentale sundhed, tilføjer hun.

Størst bekymring blandt unge

Som svar på Agrias undersøgelse udtrykker 56 procent af de danske kæledyrsejere, at det, de er allermest bekymrede om i forhold til deres kæledyr, er, om deres dyr er syge eller har smerter.

De efterfølgende tre største bekymringer for danske kæledyrsejere er koncentreret om deres dyrs mentale sundhed, herunder dyrets adfærd og om dyret eventuelt kan være understimuleret. På femtepladsen over kæledyrsejernes største bekymringer er fedme.

Agrias undersøgelse viste desuden, at størstedelen af dem, der udtrykker bekymring over deres kæledyr, tilhører den yngste gruppe af dyreejere, det vil sige personer i alderen 18 til 39 år. Denne demografi viser blandt andet næsten dobbelt så stor bekymring om, hvorvidt deres hunde eller katte er understimulerede som dyreejerne i de øvrige aldersgrupper.

Danske katteejere bekymrer sig generelt en smule mindre end hundeejerne, men årsagerne til bekymringerne er de samme, uanset om husstanden har en kat eller en hund.

Læs også