Undersøgelse: Hunde giver pote: Kan både skaffe venner og din næste kæreste

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber på grund af deres hunde. Men ikke nok med det, for vores kæledyr er nemlig også ofte årsagen til, at man møder sin livs kærlighed, viser en ny undersøgelse.

»Hunden er menneskets bedste ven«, lyder en kendt talemåde.

Nu viser en undersøgelse, at der måske er så mere om snakken, end man måske lige gik og troede.

For måske er en investering i en hund eller en kat givet lige så godt ud – eller måske endda bedre – end at investere sin tid i idrætsklubben eller på en datingplatform. I hvert fald hvis formålet er at opdyrke venskaber eller finde en livsledsager.

Hunden som matchmaker

En ny undersøgelse viser nemlig, at 20 procent af hundeejere har mødt nye venner på grund af deres hunde, mens to procent svarer, at hunden er den direkte årsag til, at de har mødt en ny partner. Fire procent svarer endda, at de har mødt både venner og partnere, fordi hunden agerede matchmaker. I undersøgelsen, der er lavet for Agria Dyreforsikring, indgik der 442 danske hundeejere.

Og ifølge Agria Dyreforsikring er det slet ikke så mærkeligt, at hunden får mennesker til at knytte nye bånd:

- Måske er det din hund, der først bliver venner med en anden hund, for eksempel under leg på gåturen, og derefter følger kontakten til den anden hunds ejer. Måske kommer du i kontakt med nye mennesker, fordi de ønsker at hilse på din hund under en gåtur. Og så er der den mere indirekte måde, din hund kan skabe forbindelse til andre mennesker på; igennem interessefællesskaber med ligesindede, lyder det fra Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Det kan for eksempel være igennem arrangementer, hundeklubber og kurser, hvor mennesker mødes og deler deres fælles interesse for hunde generelt eller for en specifik hunderace eller hundeaktivitet, ligesom der er grupper på sociale medier, hvor møder aftales på kryds og tværs, forklares der.

Kattene kan også

I Agrias undersøgelse blev også katteejere spurgt, om de har stiftet venskaber eller mødt livsledsagere på grund af deres katte, og her viste undersøgelsen, at det var der. Om end i mindre grad:

Blandt katteejere var der nemlig kun 11 procent, der svarede bekræftende på spørgsmålet om, hvorvidt de har mødt en ny partner eller ven på grund af deres kat:

- 11 procent af de adspurgte svarede, at de har stiftet nye venskaber takket være deres katte, oplyser Agria Dyreforsikring om undersøgelsen, hvor der deltog 412 danske katteejere.

Ifølge Agria Dyreforsikring er det ikke overraskende, at katte genererer færre venskaber, idet katte af naturen ikke i samme omfang som hundene er et flokdyr. Katte går oftere sine egne veje og kræver ikke som hunden daglige lufteture eller ugentlige træningspas på faste hold med ligesindede.

- Derfor er der for katteejerne ikke lige så mange oplagte muligheder for at møde nye mennesker, som der er for hundeejerne.

Trofaste følgesvende

Men netop grundet katteejernes færre socialiseringsmuligheder med ligesindede betegnes det som overraskende, at lige så mange katteejere som hundeejere i undersøgelsen (to procent) svarer, at de har mødt en ny partner på grund af deres katte.

Én procent af katteejerne oplyste, at de både har stiftet nye venskaber og mødt en ny partner takket være deres katte.

Der dog én ting, som de hunde- og katteejerne, der deltog i Agrias undersøgelse, er helt enige om. Det er den glæde, deres kæledyr giver. For hvor nogle af dem anser deres trofaste følgesvend for at være deres bedste ven, så gælder det for samtlige hunde- og katteejere i undersøgelsen, at de anser deres kæledyr som et fuldgyldigt medlem af deres familie.

Hunde modvirker stress

Der er mange grunde til, at vi kalder hunden for menneskets bedste ven, lyder det fra Agria:

- Ligesom mennesket er hunde sociale dyr, som har brug for kontakt til både mennesker og andre hunde for at blomstre, og for mennesket er der mange fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele ved at have hund, lyder det fra Agria:

- Den gør os tryg, mindsker stress og ensomhed, og samtidig gør hunden det nemmere at komme ud, være aktiv og møde andre mennesker.

Læs også