Vera kom til verden til Fynsk Kødkvægsdag

Dagen blev ekstra god hos Kildegaarden Highland Cattle, da de i sidste weekend deltog i Fynsk Kødkvægdag og åbnede deres gård for cirka 100 besøgende. Koen Orkide fødte nemlig kvien Vera.

I det fineste solskinsvejr blev der fire steder på Fyn holdt Fynsk Kødkvægdag.

Her var det blandt andet hos Kildegaarden Highland Cattle nær Skalkendrup muligt at se de smukke rødbrune skotske højlandskvæg. En mulighed flere end 100 gæster benyttede sig af.

- Det er vi rigtigt glade for, lød det fra Jeanette Kimer-Jørgensen, der sammen med sin mand Jens Kimer-Jørgensen driver stedet.

- Vi vil jo så gerne vise vores race frem, og fortæller både hvor god den er som naturafgræsser og hvor godt dens kød smager. Så at der igen i år, kommer så mange, der er interesserede, det er vi meget taknemmelige for.

Lille ny kvie

Taknemmelig er Jeanette Kimer-Jørgensen også for den hjælp, især de mange besøgende børn gav, da koen Orkide netop på dagen kælvede og lille Vera så dagens lys. Den oplevelse var stor for mange, og der kom adskillige bud på et navn til den lille nye kviekalv. Da alle kalve skal starte med V i år, faldt valget på Vera.

- Et smukt navn, der minder os om en smuk dag, sagde Jeanette Kimer-Jørgensen.

Læs også