Lam, uld og landidyl: Oplev Fårets Dag over hele landet
Dansk Fåreavl inviterer til en sanselig og lærerig oplevelse lørdag den 19. april, hvor omkring 40 fåreavlere åbner stalddørene for hele familien. Se nyfødte lam, smag lokale specialiteter og prøv livet som fåreavler for en dag.

Man kan komme helt tæt på de uldede væsner lørdag den 19. april på 40 gårde i landet. Arkivfoto: Jesper Hallgren
Lige så meget som vi forbinder påsken med kyllinger og chokoladekaniner, lige så stor en plads har lammet også sin plads ved påskebordet.
Derfor står lørdag den 19. april står i fårets tegn, når Dansk Fåreavl afholder den årlige Fårets Dag.
Over hele landet slår knap 40 fåreavlere dørene op og inviterer nysgerrige besøgende indenfor mellem klokken 10 og 16. Det er en enestående mulighed for både børn og voksne for at komme helt tæt på livet på landet og opleve får og lam på nært hold.
Læmmeperiodens glæder og små nyfødte
April er højsæson for læmninger – den periode, hvor fårene får lam. Det betyder, at man på Fårets Dag kan opleve nyfødte lam, se dem hoppe omkring eller måske endda være heldig at overvære en læmning.
For avlerne er det årets højdepunkt og kulminationen på et helt års avlsarbejde. Og for gæsterne er det svært ikke at blive grebet af glæde ved synet af legende lam og deres ivrige, dikkende haler.
Klap et lam og mød bondegårdens dyr
På mange af de deltagende gårde er der mulighed for at komme helt tæt på fårene og klappe de tamme dyr.
Flere steder byder også på andre bondegårdsdyr som ponyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.
Det gør dagen til en oplagt familieudflugt, hvor børnene kan få en sjælden hands-on oplevelse med dyrene og naturen.

Arkivfoto: Jesper Hallgren
Uld, pølser og praktiske demonstrationer
Fårets Dag handler ikke kun om dyrene, men også om de mange produkter, fåret bidrager med.
Flere steder er der demonstrationer af spinding og filtning, samt mulighed for at se pilefletning og hyrdehunde i arbejde.
Smagsprøver af lammekød og spegepølser er en fast del af oplevelsen, og mange gårde har salg af uld- og skindprodukter samt charcuteri fra egen produktion.

Der vil også være mange demonstrationer af uldens funktioner på de mange gårde. Arkivfoto: Henriette Lemvig
Få inspiration til dit eget fårehold
Drømmer du om at holde får selv, er Fårets Dag også stedet at begynde. Her kan du møde erfarne fåreavlere, høre om forskellige racer og få svar på alt fra pasning til lovgivning.
Arrangementet giver en autentisk indsigt i, hvad det kræver at holde får – og hvorfor det giver så stor glæde for mange.
Find den nærmeste vært for fårets dag på www.danskfaareavl.dk/faarets-dag-2025