Løber med sejren i madkonkurrence: Plantebaseret mejeri klar til foodservice-gennembrud
Med et klimaaftryk 75 procent lavere end konventionelle mejeriprodukter har Færm vundet innovationskonkurrencen Mavens Hule 2025 og sikret sig et samarbejde med Compass Group og Dagrofa Foodservice.

Færms planteost er lavet på mælken fra bælgfrugter, men man har benyttet sig af enzymbehandling og fermentering for at ramme den klassiske smag og tekstur fra traditionel ost. Arkivfoto: Færm
Det plantebaserede smørbare produkt fra Færm er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en grøn innovationskonkurrence arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Med sejren følger et skræddersyet udviklingsforløb og en unik mulighed for at bringe produktet ud på foodservicemarkedet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her