Bocuse d'Or Akademiet hædret med Den Dybe Tallerken 2025
Akademiet bag Danmarks gastronomiske sejre modtager Dansk Fødevare Forums prestigefyldte pris.

Ulla Trolle og Mette Gammicchia modtager prisen. Foto: Mathilde Thykier/Akademiet Bocuse d'Or Danmark
Bocuse d'Or Akademiet kan nu løfte en ny, stor hæder: Den Dybe Tallerken 2025. Prisen, som uddeles af Dansk Fødevare Forum, gives til aktører, der har gjort en ekstraordinær indsats for innovation og kvalitet i dansk fødevaresektor.
Akademiet har i årtier spillet en nøglerolle i at løfte dansk gastronomi op i verdenseliten. Det begyndte tilbage i 1987, da Danmark for første gang deltog i verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d'Or, med Jens Peter Kolbeck som landets første deltager.
Siden da har Danmark markeret sig som gastronomisk stormagt med hele tre guldmedaljer, fem sølv og én bronze ved Bocuse d'Or. Denne succes er ikke kommet af sig selv.
- Vi vil gerne hædre den frivillige indsats, Bocuse d’Or Akademiet Danmark har gjort for at etablere en effektiv support og finansiering omkring de danske kandidater
Bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum
Hædrer frivillig indsats
Bag de imponerende præstationer står Bocuse d'Or Akademiet − en dedikeret organisation, der støtter, træner og forbereder de danske kandidater. Trods et beskedent budget sammenlignet med mange konkurrenter har Akademiet de seneste tre år sikret to guldmedaljer og én sølvmedalje.
- Vi vil gerne hædre den frivillige indsats Bocuse d’Or Akademiet Danmark har gjort for at etablere en effektiv support og finansiering omkring de danske kandidater. Samtidig er prisen også en anerkendelse til de kokke, der frivilligt støtter op om de danske kandidater og bidrager til talentudvikling på højt niveau af dansk gastronomi, udtaler bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum i en pressemeddelelse.
Ud over æren modtager Bocuse d'Or Akademiet et diplom designet af Madbureauet.
Store bedrifter
Dansk gastronomi har i dag opnået en international anerkendelse, som vækker både beundring og nysgerrighed verden over. De danske kokke har vist, at selv et lille land kan skabe gastronomiske talenter i verdensklasse og inspirere nye generationer.