Slagt en gris som i 1901: Den fynske landsby levendegør gamle landbrugstraditioner i efterårsferien
- Slagt en gris anno 1901. I efterårsferien byder Den Fynske Landsby på en række aktiviteter med afsæt i det historiske landbrug, madkultur og årstidens arbejde. Gæster kan blandt være med til kartoffeloptagning, ølbrygning samt at slagte og tilberede en gris, som man gjorde det i 1901.

Tirsdag den 14. oktober slagtes en af grisene i Den Fynske Landsby på gammeldags maner. Fotos: Den Fynske Landsby
I skolernes efterårsferie i uge 42 åbner Den Fynske Landsby for en hel uge med levende formidling af livet på landet, som det tog sig ud for 100-200 år siden.
Aktiviteterne spænder vidt, men fælles for dem alle er, at de tager udgangspunkt i landbrug, årstidens arbejde og datidens brug af råvarer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her