Fynsk madformidler giver tips til mindre spild derhjemme
For at bidrage yderligere til at mindske spildet i de danske hjem har den fynske madformidler og mangeårige ambassadør for Stop Spild Af Mad, Lisbet Foged udviklet en række opskrifter med haveæbler og æblemost lavet på haveæbler som »Årets Ævlerov«.
- Det var fantastisk at se de mange fynboer, der kom rullende med trailere eller bagagerummene fulde af æbler fra deres haver. De mange forskellige sorter giver uden tvivl en helt unik smag i »Årets Ævlerov«, som jeg glæder mig til at smage og bruge i min madlavning, siger Lisbet Foged og fortsætter:
- Opskrifterne med Årets Ævlerov-æblemost og haveæbler er lavet, så danskerne kan få endnu mere ud af haveæblerne og mindske spildet hjemme i deres private husholdning. En rest æblemost, der måske ellers ville blive kasseret, kan for eksempel give dybde i en simreret eller indgå i en marinade eller dressing. Mulighederne er mange, forklarer Lisbet Foged.
Milepæl i godt samarbejde
Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad, glæder sig over fynboernes store engagement i kampen mod æblespild:
- Vi er ovenud lykkelige for at »Årets Ævlerov« går så fantastisk godt og takker danskernes store involvering i kampen mod madspild. »Årets Ævlerov« taler også ind i den netop overståede nationale og internationale Madspildsdag (United Nations International Day of Awareness of Food Loss and Waste, IDAFLW).
- Derudover fejrer vi i år Stop Spild Af Mad og Rema 1000s 15 års jubilæum for vores samarbejde i kampen mod madspild - og indsatser som »Årets Ævlerov« er blandt milepælerne i vores gode samarbejde, siger hun.