Prisvinder sætter smagen af Bornholm på verdenskortet

Hos Bornholms Andelsmejeri a.m.b.a. har modtaget DI Bornholms initiativpris 2023, som mejeriet modtager for sit vedvarende bidrag til innovation, produktudvikling og bæredygtighed.

DI Bornholm anerkender Bornholms Andelsmejeris konstante stræben efter at forny sig og ekspandere på nye markeder samt deres dedikation til at reducere CO2-udledningen i samarbejde med de bornholmske mælkebønder. Og derfor får de årets lokale initiativpris.

- Initiativprisen er en hyldest til Bornholms Andelsmejeris indsats for at fremhæve øens unikke kulinariske arv og bidrage til lokal vækst og arbejdspladser. Vi er i DI Bornholm stolte over at kunne anerkende mejeriets indsats og bidrag til det bornholmske samfund, siger Michael Almeborg, regionalforeningsleder for DI Bornholm

Bornholms Andelsmejeri a.m.b.a. er en førende aktør inden for mejeribranchen, der leverer mælke- og osteprodukter af høj kvalitet til både ind- og udland. Virksomheden er kendt for deres innovative tilgang til produktudvikling og engagement i bæredygtighed til gavn for både forbruger og miljø, lyder det i en begrundelse fra DI Bornholm, der fortsætter med de rosende ord.

Klimaplaner forpligter

Mejeriets fokus på at tilpasse produkterne til forskellige markeder har været afgørende for succesen og har skabt anerkendelse og efterspørgsel efter mejeriets produkter over hele kloden. Bornholms Andelsmejeri har for nylig fokuseret på eksport til Sydamerika, hvor de har udviklet oste, der matcher smagspræferencerne i regionen. Desuden har mejeriet udviklet en række oste, der appellerer til det græske marked. Initiativer, der demonstrerer mejeriets evne til at tilpasse sig forskellige kulturelle præferencer og skabe produkter af høj kvalitet til forskellige markeder.

I et bemærkelsesværdigt skridt mod bæredygtighed har Bornholms Andelsmejeri taget drastiske tiltag for at nedbringe CO2-udledningen hos deres andelshavere – de bornholmske mælkebønder. Over 90 procent af den udledte CO2 i forbindelse med produktionen af mejeriets produkter stammer fra biologiske processer i køerne. Mejeriet har derfor udviklet klimaplaner med landmændene, der forpligter og belønner initiativer, som reducerer CO2-udledningen og gavner miljøet.

Læs også