Mere klimavenligt kød var i fokus på bedriftsbesøg

Hvordan skaber man klimavenligt kød samtidig med, at man tjener flere penge? Det spørgsmål blev der sat fokus på til et bedriftsbesøg hos Bangsbo Slagtekalve ved Ramus Alstrup, Videbæk, i onsdags.

Hvordan skaber man klimavenligt kød? Det spørgsmål er blevet stillet i flere år. Flere samarbejdspartnere, deriblandt Seges, Allflex, Danish Crown og Viking, forsøger at besvare dette spørgsmål med arbejdet indenfor det såkaldte Future Beef Cross-projekt.

Formålet med projektet er indenfor få år at give klimavenlig og velsmagende kød i køledisken. 

Derfor var der onsdag den 13. oktober bedriftsbesøg hos Bangsbo Slagtekalve ved Ramus Alstrup, Videbæk. Her var både mælke- og slagtekalveproducenter inviteret indenfor for at høre mere om, hvordan vi i fremtiden kan producere kalve med et lavere klimaaftryk samtidig med, at både mælke- og slagtekalveproducenterne kan tjene flere penge. Altså en win win-situation hele vejen rundt.

Besøgsstande

Seges, All-feed fra Allflex, Danish Crown og Viking havde alle opstillet stande til Future Beef Cross-eventet. De besøgende blev delt ind i mindre grupper og ledt rundt til diverse stande for at lytte til de nye og innovative elementer, der er i brug allerede nu, og hvad der er i pipeline for fremtiden for at sikre mere klima- og dyrevenlige løsninger på længere sigt.

Der var mulighed for at stille yderligere spørgsmål efter hver oplæg, så man fik svar på de eventuelle spørgsmål, man måtte have.

- Det var en rigtig god dag, hvor vi fik en snak med langt de fleste besøgende. Det var spændende at høre om de innovative og interessante løsninger, der er på vej i fremtiden. Tingene kan gøres endnu bedre, og udviklingen vil fortsætte, det viser dagen tydeligt, udtaler Rasmus Alstrup, Bangsbo Slagtekalve, Videbæk.

Anlæg kan bidrage

En af de løsninger, som slagtekalveproducenterne kan tage i brug allerede nu, er All-feed-foderoptimeringssystemet fra Allflex. Anlægget foretager registreringer af kalvenes foderoptag, måler metan- og CO2-emission, samtidig med at den holder øje med kalvens trivsel.

- All-feed-anlægget giver landmanden mulighed for at finde frem til de dyr, der har den største foderudnyttelse, hvilket gør, at du som slagtekalvs producent kan avle videre på disse dyr og i sidste ende spare penge, siger Bent Dueholm, der er teknisk ansvarlig hos Allflex Danmark ApS.

Læs også