Arla udbetaler 207 millioner euro til ejere

Arlas repræsentantskab har godkendt bestyrelsens forslag om at udbetale 1,62 eurocent pr. kg mælk i efterbetaling til andelshaverne.

Med 165 stemmer for og 7 imod har repræsentantskabet i Arla netop vedtaget den foreslåede efterbetaling på 1,62 eurocent pr. kg mælk, svarende til i alt 207 millioner euro inklusiv renter af individuel konsolidering.

Arlas nye konsolideringspolitik garanterer en efterbetaling på 1,5 eurocent pr. kg mælk, forudsat at virksomheden opnår et nettooverskud på mindst 2,8 procent. Andelsselskabets økonomiske position resulterede i et nettooverskud i 2021 på 332 millioner EUR eller 3,0 procent af koncernens omsætning, hvorfor bestyrelsen foreslog en højere efterbetaling end det garanterede beløb.

I en kommentar til godkendelsen af forslaget udtaler formand Jan Toft Nørgaard:

- Som et andelsselskab er vi glade for at kunne støtte vores landmænd i disse tider, hvor de er udfordrede af prisstigninger og den generelle inflation, ved at tage udgangspunkt i vores nye konsolideringspolitik om at returnere en større del af årets resultat til landmændene og give os mulighed for at udvikle og fremtidssikre vores gårde.

Individuel konsolidering

Repræsentantskabet godkendte også en individuel konsolidering på 0,33 eurocent pr. kg mælk (42 millioner euro). Resten af overskuddet (83 millioner euro) er den kollektive konsolidering, som vil forblive i virksomheden som egenkapital og til fremtidige investeringer.

Et andet forslag om højere efterbetaling på 2,0 eurocent blev også fremsat, men repræsentantskabet besluttede i sidste ende at godkende bestyrelsens forslag.

Efterbetalingen udbetales til landmændene i marts.

Læs også