Stor variation af bakterier i majsen op til høst
Hvad, der gemmer sig i majsensilagen af gode og dårlige mikroorganismer, er svært at forudsige på forhånd, hvis majsen er ubehandlet, lyder det fra Lallemand.
Lallemand peger på, at der er evidens for, at en langsom ensilering af majs vil medføre betydelige tørstoftab under lagring og efter åbning helt op til 20 procent tørstof og mere afhængigt af, hvor meget ensilagen varmer. Arkivfoto: Tenna Bang
Mange producenter og konsulenter mener, at majsensilage naturligt vil ensilere ganske tilstrækkeligt på grund af det høje sukkerindhold og lave proteinindhold.
Fremkomsten af nye DNA-analysemetoder såsom metagenomics tyder imidlertid på, at majsensilage ikke er anderledes end andre ensilager, når man forsøger at producere ensilage af bedste kvalitet.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?