bannerPos

Arla satser på varmebehandlet yoghurt til Kina

04-05-2020 09:34

Et nyt yoghurtkoncept skal imødekomme stigende kinesisk efterspørgsel på varmebehandlet, naturlig yoghurt, som ikke kræver køl, oplyser Arla.

Arla Foods Ingredients (AFI) har nemlig udviklet et nyt koncept til produktion af varmebehandlet yoghurt uden kunstige smags- og konserveringsmidler.

Konceptet er baseret på Nutrilac YO 4575, som er navnet på et nyt valleprotein.

Ifølge AFI har dette protein nogle helt unikke egenskaber i forhold til stabilitet og tekstur i yoghurten. Konceptet er dermed beregnet til youghurtproducenter med premiumprodukter uden tilsætningsstoffer.

Det kinesiske yoghurtmarked vokser eksplosivt, og varmebehandlet yoghurt udgør 30 pct. af markedet med markant højere vækstrater i forhold til kølede yoghurtprodukter og andre mælkeprodukter.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overbormester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.

Lav hollandsk mælkepris kan ramme den danske

I den kommende periode er risiko for nedjusteringer af den danske mælkepris med 7-14 øre, vurderer AgroMarkets.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.
Side 1 af 1851 (37015 artikler)Prev1234567184918501851Next