bannerPos

Firstfarms afholder aktionærtur i to lande

Luftfoto af et af FirstFarms moderne svinestald-anlæg i Slovakiet. Foto: Anders Nørgaard.
11-02-2020 12:00

Først-til-mølle-princippet gælder, når FirstFarms afholder aktionærtur med besøg i både Slovakiet og Tjekkiet

FirstFarms tilbyder sine aktionærer at deltage i en tur til selskabets kvæg- og planteproduktion i Slovakiet samt svineproduktionen i både Slovakiet og Tjekkiet.

Det oplyser aktieselskabet - som investerer i og moderniserer landbrug i Østeuropa - i en pressemeddelelse.

I Slovakiet bliver der bliver mulighed for at se mælkeproduktionscenteret i Plavecky Stvrtok og høre om produktionen fra de cirka 2.500 malkekøer.

Der bliver i løbet af turen ligeledes mulighed for at følge udviklingen i afgrøderne på FirstFarms’ store markbrug på 9.300 hektar, se maskincenteret i Vinohradok samt høre om de forskellige produktioner og produktionsbetingelser.

I juli 2019 udvidede FirstFarms i Slovakiet med en plante- og svineproduktion i Gabcikovo.

Her kan aktionærerne se produktionssitet med 2.300 søer, hvor der foregår en årlig produktion af 75.000 grise.

Oplevelser

I Tjekkiet er der ligeledes en plante- og svineproduktion, og der bliver mulighed for at se det ene produktionssite i Vlasatice, hvor der er en samlet produktion på 72.000 slagtesvin pr. år.

Der vil være repræsentanter fra ledelsen på dele af turen samt rundvisning ved lokal ledelse på dansk og engelsk.

Det vil blive muligt at komme inden for i kvægstaldene, men ikke svinestaldene.

FirstFarms oplyser, at der bliver rig mulighed for at opleve både Bratislava i Slovakiet og Brno i Tjekkiet., og at der under hele turen er en dansktalende guide, som vil fortælle om både den slovakiske og tjekkiske historie og dagligdag.

Tilmeldingsfristen er d. 1. marts 2020, og der gælder først-til-mølle-princippet. 

aldo

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next