bannerPos

Firstfarms afholder aktionærtur i to lande

Luftfoto af et af FirstFarms moderne svinestald-anlæg i Slovakiet. Foto: Anders Nørgaard.
11-02-2020 12:00

Først-til-mølle-princippet gælder, når FirstFarms afholder aktionærtur med besøg i både Slovakiet og Tjekkiet

FirstFarms tilbyder sine aktionærer at deltage i en tur til selskabets kvæg- og planteproduktion i Slovakiet samt svineproduktionen i både Slovakiet og Tjekkiet.

Det oplyser aktieselskabet - som investerer i og moderniserer landbrug i Østeuropa - i en pressemeddelelse.

I Slovakiet bliver der bliver mulighed for at se mælkeproduktionscenteret i Plavecky Stvrtok og høre om produktionen fra de cirka 2.500 malkekøer.

Der bliver i løbet af turen ligeledes mulighed for at følge udviklingen i afgrøderne på FirstFarms’ store markbrug på 9.300 hektar, se maskincenteret i Vinohradok samt høre om de forskellige produktioner og produktionsbetingelser.

I juli 2019 udvidede FirstFarms i Slovakiet med en plante- og svineproduktion i Gabcikovo.

Her kan aktionærerne se produktionssitet med 2.300 søer, hvor der foregår en årlig produktion af 75.000 grise.

Oplevelser

I Tjekkiet er der ligeledes en plante- og svineproduktion, og der bliver mulighed for at se det ene produktionssite i Vlasatice, hvor der er en samlet produktion på 72.000 slagtesvin pr. år.

Der vil være repræsentanter fra ledelsen på dele af turen samt rundvisning ved lokal ledelse på dansk og engelsk.

Det vil blive muligt at komme inden for i kvægstaldene, men ikke svinestaldene.

FirstFarms oplyser, at der bliver rig mulighed for at opleve både Bratislava i Slovakiet og Brno i Tjekkiet., og at der under hele turen er en dansktalende guide, som vil fortælle om både den slovakiske og tjekkiske historie og dagligdag.

Tilmeldingsfristen er d. 1. marts 2020, og der gælder først-til-mølle-princippet. 

aldo

John Deere finsnitter på demotur

Nu bliver der mulighed for at komme ud at køre med John Deeres nye finsnitter, model 9700, der blev lanceret sidste år til Agritechnica. Demoturen starter i Sønderjylland og fortsætter op igennem Jylland i hele græssæsonen.

Stabilitet er kodeordet

En mere stabil stak bør være hovedformålet ved at anvende ensileringsmiddel, mens midler med kvalitetsforbedrende effekter kræver ekstra påpasselighed, mener kvægrådgiver.

Ensilage uden spild

Med rettidig omhu, omhyggelighed og ensileringsmiddel sikrer Per Sørensen, Glejbjerg, sig grovfoder af høj kvalitet og næsten uden spild.

Sælg noget korn

AgroMarkets mener, at man bør have solgt 75 procent af 2020-kornhøsten nu. Maltbyggen skal man dog holde på, mener analysehuset.

Mykotoksiner i ensilagen kan forårsage dødsfald

Konsulent fra analysefirmaet Alltech anbefaler analyse af græsensilagen for at undgår mykotoksiner i køernes foder.

Glæder sig over stærk dokumentation for potentialet i biogas

Formanden for Biogasbranchen hilser rapporter om potentialet for biogas i Danmark yderst velkomment.

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.
Side 1 af 1812 (36232 artikler)Prev1234567181018111812Next