bannerPos

Fra fornemmelse til fakta

Torben Brodersen har i flere år arbejdet tæt sammen med DLF i forhold til græsmarkerne. Nu håber han i samarbejde med Vibeke Duchwaider, D&K Gruppen, (i midten) at blive endnu skarpere på grovfoderprocessen fra mark til foderbord. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
18-09-2019 12:06
Registrering af udbytte på markniveau er et af de tiltag, der i samarbejde med D&K Gruppen skal gøre Torben Brodersen skarpere på grovfoderomkostninger og muligheder for optimering.

Han føler selv, at han plejer at have en nogenlunde fornemmelse af, hvor meget græs, der er at hente på de forskellige marker, forklarer Torben Brodersen, mens han nærstuderer udbytteresultaterne for sine marker sammen med kvægrådgiver Vibeke Duchwaider fra D&K Gruppen og produktchef Gurli Klitgard, DLF.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next