bannerPos

Slagtekalve-formand: Hold 10 procent af jeres slagtedyr tilbage

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter opfordrer danske kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe.
19-03-2020 13:56

Danske Slagtekalveproducenters formand slår kraftigt til lyd for, at kvægbruget midlertidigt sender færre dyr på slagteri.

Lasse Olsen, Store Heddinge, der netop er blevet genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter, sender nu en klar opfordring til sine kolleger:

- Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker, lyder det fra formanden.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe, siger Lasse Olsen.

- I samme åndedræt vil jeg opfordre vore kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode, lyder det fra Lasse Olsen.

 Notering kan komme under pres

- At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød, skyldes, at kalvekød jo er et hjemmemarkedsprodukt. Men denne notering kan komme under pres, hvis vort hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen.

hka

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next