bannerPos

Slagtekalve-formand: Hold 10 procent af jeres slagtedyr tilbage

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter opfordrer danske kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe.
19-03-2020 13:56

Danske Slagtekalveproducenters formand slår kraftigt til lyd for, at kvægbruget midlertidigt sender færre dyr på slagteri.

Lasse Olsen, Store Heddinge, der netop er blevet genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter, sender nu en klar opfordring til sine kolleger:

- Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker, lyder det fra formanden.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe, siger Lasse Olsen.

- I samme åndedræt vil jeg opfordre vore kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode, lyder det fra Lasse Olsen.

 Notering kan komme under pres

- At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød, skyldes, at kalvekød jo er et hjemmemarkedsprodukt. Men denne notering kan komme under pres, hvis vort hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen.

hka

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next