Slagtekalve-formand: Hold 10 procent af jeres slagtedyr tilbage

Danske Slagtekalveproducenters formand slår kraftigt til lyd for, at kvægbruget midlertidigt sender færre dyr på slagteri.

Lasse Olsen, Store Heddinge, der netop er blevet genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter, sender nu en klar opfordring til sine kolleger:

- Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker, lyder det fra formanden.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe, siger Lasse Olsen.

- I samme åndedræt vil jeg opfordre vore kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode, lyder det fra Lasse Olsen.

 Notering kan komme under pres

- At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød, skyldes, at kalvekød jo er et hjemmemarkedsprodukt. Men denne notering kan komme under pres, hvis vort hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen.

hka

Læs også